Foto: LETA
Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins (S) nākamā gada sākumā dibinās sabiedrisku organizāciju, kuras uzdevumi būs runāt ne tikai par nepilsoņu jautājumu, tostarp krievu valodu skolās, bet arī "viltus politiku un politiķiem", pirmdien žurnālistiem paziņoja deputāts.

Organizāciju plānots veidot nākamā gada sākumā, jo šogad to nevar paspēt izdarīt. Vaicāts, vai organizācija laika gaitā varētu pārtapt par partiju, Mamikins atbildēja, ka šādu iespēju neizslēdz.

Politiķa tālākā nākotne gan neesot skaidra, uz jautājumiem par to viņš atbildēja izvairīgi, vien uzsverot, ka šobrīd vēlas turpināt darbu EP, jo ir iestājies par virkni iniciatīvu. Uz jautājumu, vai kandidēs nākamā gada Saeimas vēlēšanās, politiķis atbildēja "ne jā, ne nē". Tas būšot atkarīgs no tā, cik daudz atbalstošu e-pastu politiķis saņemšot.

Konkrētu skaitli, cik šādu e-pastu būtu nepieciešams, lai viņš noliktu EP mandātu un kandidētu 13. Saeimas vēlēšanās, politiķis nenosauca, sakot: "Jo vairāk – jo labāk. Vienotībā ir spēks."

Mamikins gan atzina, ka, ja viņš izlems startēt Saeimas vēlēšanās, tad viņam būs žēl pamest darbu EP. Tas gan neesot algas dēļ, bet gan iesākto darbu dēļ, kurus viņš gribētu pabeigt.

Savu partiju ar nepieciešamo biedru skaitu, lai startētu gaidāmajās vēlēšanās, paspēt nodibināt līdz vēlēšanām neesot iespējams, līdz ar to – Mamikinam būtu jāstartē ar jau esošu politisko spēku. "Mans domubiedrs varbūt jebkurš," atzina politiķis. Viņš sacīja, ka saskata kopīgas idejas gan ar nesen dibināto partiju "Kustība "Par"", gan Latvijas Krievu savienību.

Runājot par Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētāju Tatjanu Ždanoku, EP deputāts atzina, ka ir vairāki jautājumi, kuros viņu domas sakrīt, taču esot arī tādi, kuros domas krasi atšķiras, piemēram, Katalonijas jautājums. Vienlaikus iespējamo sadarbību viņš nenoliedza, sakot "nekad nesaki nekad".

Kā vēsta ziņu aģentūra LETA, sestdien "Saskaņas" kongresā partijas priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) atzinis, ka, izvirzot kandidātus EP vēlēšanām, partija pieļāvusi kļūdas. Viņš solīja turpmāk rūpīgāk skatīties uz cilvēkiem, kas plāno piedalīties vēlēšanās, izmantojot "Saskaņas" platformu.

Ziņots, ka Mamikins nākamajās EP vēlēšanās netiks iekļauts partijas deputātu kandidātu sarakstā, telekanāla TV3 raidījumam "Nekā personīga" teica "Saskaņas" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs. Kā, atsaucoties uz Urbanoviču, vēstīja raidījums, Mamikins esot pārgājis Latvijas Krievu savienības līderes, EP deputātes Tatjanas Ždanokas nometnē.

Kā liecina politiķa iepriekš sniegtā informācijā Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK), viņš ieguvis maģistra grādu filoloģijā. Līdz ievēlēšanai EP bijis nodibinājuma "Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs" projekta vadītājs, savukārt atpazīstamību iemantojis būdams žurnālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!