Foto: LETA

Par nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētāju šodien tika ievēlēts Raivis Dzintars.

No 278 derīgajiem vēlēšanu biļeteniem par Dzintaru bija nobalsojuši 273 delegāti, bet pret bija pieci delegāti.

Dzintars kā savus vietniekus nosauca jaunās valdes locekļus - Saeimas deputātu Gaidi Bērziņu, kurš būs vietnieks tieslietu un valsts pārvaldes jautājumos, Eiropas Parlamenta deputātu Robertu Zīli Eiropas Savienības un tautsaimniecības jautājumos, Saeimas deputātu Imantu Parādnieku demogrāfijas un sociālo lietu jautājumos, Saeimas deputātu Jāni Dombravu sadarbībai ar partijas nodaļām un Saeimas deputātu Rihardu Kolu ārlietu un sadarbības ar diasporu jautājumos.

Kongress šodien valdē ievēlēja Zīli, Dombravu, pašreizējo valdes locekli Raivi Zeltīti, Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāru Jāni Iesalnieku, Rīgas domes nacionālās apvienības frakcijas vadītāju Nauri Puntuli, Rīgas domes deputātus Ievu Holmu un Daini Loci, skolotāju Jāni Ati Krūmiņu un Salaspils novada domes deputātu Jāni Nebaru.

Atbilstoši partijas statūtiem kā attiecīgo institūciju deleģēti pārstāvji valdē strādās arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Bērziņš, Parādnieks, Kols, Saeimas deputāti Inese Laizāne un Edvīns Šnore, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards un nacionālās apvienības jaunatnes organizācijas vadītāja Ginta Vilcāne.

Dzintars līdz šim bija politiskā spēka līdzpriekšsēdētājs. Otrs līdzpriekšsēdētājs bija Gaidis Bērziņš. Šodien VL-TB/LNNK nolēma grozīt partijas statūtus un noteica, ka divu līdzpriekšsēdētāju vietā tiek ievēlēts viens priekšsēdētājs.

Nacionālā apvienība pārtapa vienā partijā, apvienojoties "Visu Latvijai!" un "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK. Abas partijas 2010. gadā konsolidējās vienā organizācijā un sāka kopīgu darbību zem vienota nosaukuma - nacionālā apvienība. Vēlāk, 2013. gadā, partija pieņēma vairākus lēmumus, lai abas politiskās organizācijas varētu apvienoties vienā partijā. Divi līdzpriekšsēdētāji partijai bija pagaidu risinājums līdz apvienošanās procesa noslēgumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!