Foto: LETA
Ceturtdienas vakarā Baldones novada domes ārkārtas sēdē par domes priekšsēdētāja vietniekiem ievēlēti iepriekš no mēra amata gāztais Andrejs Požarnovs (GKML) un Viola Āboltiņa (LZP), kas pirms tam pati atteikusies no šī amata.

Požarnovs kļuva par domes priekšsēdētāja Raimonda Audzera (V) vietnieku attīstības jautājumos, aizstājot no darba atbrīvoto vietnieku Andri Maču (VL-TB/LNNK).

Savukārt Āboltiņa atkārtoti ievēlēta par vietnieku sociālo lietu jautājumos. Jau iepriekš viņa pauda, ka varētu atgriezties šajā amatā, ja iegūs kolēģu atbalstu.

Par domes priekšsēdētāja vietnieku attīstības jautājumos maiņu balsoja astoņi koalīcijas deputāti no "Gods kalpot mūsu Latvijai", "Vienotības" un Latvijas Zaļās partijas. Savukārt pret Mača nomaiņu balsoja seši "Reģionu alianses" un "Visu Latvijai - "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK" deputāti.

Tāpat šodien amatā apstiprināta jaunā pašvaldības izpilddirektore Nelda Sniedze, kura iepriekš strādāja Ķeguma novada pašvaldībā. Par Sniedzi nobalsoja visi 14 domes sēdē klātesošie deputāti.

Ļoti karstas diskusijas domes sēdē izvērtās par domes priekšsēdētāja vietnieka Mača atstādināšanu no amata.

Gan jaunveidotās koalīcijas, gan opozīcijas pārstāvji atzina, ka Mačs ir parādījis sevi kā spējīgu vadītāju. Viņš pārstāvējis domi laikā, kad pašvaldībai nebija domes priekšsēdētāja un izpilddirektora. Viņš esot saliedējis domes kolektīvu, pašvaldības iestādēs darbinieki noticēja, ka pašvaldībai ir vadība.

Mačs labi pārzinot projektu jautājumus un orientējoties pašvaldības budžetā un tā iespējās.

Visbūtiskākais pārmetums Mačam tika izteikts saistībā ar Požarnova vadītās koalīcijas pamešanu un balsošanu par Požarnova noņemšanu no amata.

Par Požarnova ievēlēšanu debates izvērtās mazāk kaislīgas. Pārsvarā runāja tikai opozīcija. Karina Putniņa (RA) uzsvēra, ka domes priekšsēdētāja vietniekam ir jābūt cilvēkam, kurš domē strādā diendienā un strādā komandā ar domes darbiniekiem. Savukārt līdzšinējā pieredze liecinot, ka Požarnovam priekš darba domē līdz šim atlicis mazāk laika, nekā sēžot "Rīgas Satiksmes" valdē vai vadot savu politisko spēku. Putniņa uzsvēra, ka domes priekšsēdētājam vajadzīgs reāli strādājošs vietnieks, nevis tāds, kas skaitās uz papīra un par to saņem 20 500 eiro algu gadā.

Jau vēstīts, ka šovakar sasaukta Baldones novada domes ārkārtas sēde domes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēšanai un izpilddirektora apstiprināšanai.

Iepriekš par Baldones novada domes priekšsēdētāju ievēlēts no VL-TB/LNNK un "Vienotības" saraksta ievēlētais "Vienotības" biedrs Audzers.

Līdz ar to domes priekšsēdētāja amatā netika ievēlēts iepriekš Požarnovu (GKML) gāzušo Reģionu alianses un VL-TB/LNNK kandidāts Guntis Tamanis (VL-TB/LNNK).

Audzers amatā ievēlēts, pateicoties koalīcijas līgumam, ko parakstīja "Vienotība", "Gods kalpot mūsu Latvijai" un Latvijas Zaļā partija, tam pievienojies arī no Reģionu alianses (RA) ievēlētajam deputātam Edgaram Brigmanim.

Savukārt Āboltiņa paziņoja par atkāpšanos no domes priekšsēdētāja vietnieka amata, jo viņas un iespējamā koalīcijas partnera - RA - uzskati par sociālo jomu atšķiroties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!