Foto: Valsts policija

Pagājušās nedēļas nogalē aizdomās par Rīgas reģionā izdarītu 35 gadus vecas sievietes slepkavību Valsts policija aizturējusi viņas dzīvesbiedru, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis kārtējā sadzīviskā konflikta laikā sievieti nositis. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, un aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Svētdien, 3. decembrī, Valsts policija saņēmusi informāciju, ka, iespējams, kādā dzīvoklī Rīgas reģionā atrodas sievietes līķis. Notikuma vietā ieradušies Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirkņa policisti, kā arī vietējā pašvaldības policija.

Policisti, ierodoties notikuma vietā, atraduši sievieti bez dzīvības pazīmēm ar sistām brūcēm. Uz notikuma vietu izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi, kuri konstatējuši nāves iestāšanos. Turpat dzīvoklī gulējis 1979. gadā dzimušais nelaiķes civilvīrs, kurš tobrīd atradies 2,8 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Policistu rīcībā esošā informācija liecinājusi, ka viņš saistīts ar sievietes nāvi, tāpēc aizturēts un nogādāts policijas iecirknī. Aizturētais iepriekš nav sodīts.

Izmeklēšanas laikā Saulkrastu iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām noskaidrojuši, ka starp aizdomās turēto un viņa dzīvesbiedri iepriekšējās dienas vakarā izcēlies sadzīviska rakstura strīds. Tā laikā vīrietis kļuvis agresīvs un piekāvis sievieti. No gūtajām traumām sieviete gājusi bojā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem.

Pirmdien, 4. decembrī, tiesa aizdomās turētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Papildus Valsts policija norāda, ka ir ieguvusi informāciju, ka šajā ģimenē jau iepriekš notikuši vardarbīgi konflikti. Taču bojāgājusī sieviete Valsts policijā nebija vērsusies un par to ziņojusi.

Likumsargi aicina katru, kurš cieš no vardarbības ģimenē, vērsties policijā, lai vardarbība neturpinātos un nenotiktu šādas traģēdijas. Pēc cietušās personas vēlmes, policijai ir tiesības pieņemt lēmumu par varmākas nošķiršanu no ģimenes. To ir iespējams izdarīt uz cietušās personas rakstveida pieteikuma pamata.

2016. gadā Valsts policijas amatpersonas pieņēma 184 policijas lēmumus par nošķiršanu. Izvirzot cīņu pret vardarbību ģimenē par vienu no Valsts policijas darbības prioritātēm, 2017. gada pirmajos deviņos mēnešos ir pieņemti jau 509 policijas lēmumi par nošķiršanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!