Foto: https://www.facebook.com/liga.gaisa

Sociālajos tīklos izplatījušās vairākas fotogrāfijas, kurās redzama nule kā restaurētā VEF kultūras pils, uz kuras sienas parādījies milzīgs partijas "Saskaņa" reklāmas plakāts. Tas raisījis iedzīvotāju neizpratni, bet, kā skaidroja VEF kultūras pils vadītāja Liene Kubiļus, plakāts izvietots atbilstoši nosacījumiem.

Plakātu izvietošana uz ēkas fasādes ir maksas pakalpojums, ko var veikt tie, kuri iznomā VEF kultūras pils telpas pasākumiem, skaidroja Kubiļus. Tā kā partija nesen izremontētajās telpās 9. decembrī rīkos kongresu, tai bija tiesības par samaksu uz fasādes izvietot plakātu, pastāstīja kultūras pils vadītāja.

Viņa arī uzsvēra, ka kultūras pils nekoriģē to, kas tiek rakstīts uz plakātiem, jo to druku pasākuma rīkotāji organizē paši. Tātad uz plakāta obligāti nav jābūt informācijai par ēkā plānoto pasākumu. Tieši šis apstāklis raisījis iedzīvotāju neizpratni un ne viens vien pauž izbrīnu, ka uz kultūras pils sienas drīkst izvietot ar kultūras notikumiem nesaistītus plakātus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Laura Dūša portālam "Delfi" norādīja, ja KNAB ir zināms par šī plakāta publiskošanu.
KNAB skaidro, ka izmaksas, kas partijai ir izveidojušās par šī plakāta izvietošanu, būs jāatspoguļo tās 2017. gada pārskatā. Lai nodrošinātu politisko organizāciju finansiālās darbības atklātumu, likumību un atbilstību parlamentārās demokrātijas sistēmai, saskaņā ar Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumu partijas iesniedz KNAB gada pārskatus. KNAB savas kompetences ietvaros veic gada pārskatu pārbaudes, atgādina Dūša.

Vienlaikus KNAB norāda, ka šobrīd nav priekšvēlēšanu aģitācijas periods, līdz ar to Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma normas nav piemērojamas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!