Foto: EPA/LETA

Ceturtdienas rītā sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem autoceļiem vietām Kurzemē un dažviet uz reģionālajiem autoceļiem arī Vidzemē, informē "Latvijas Valsts ceļi".

Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 61 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Patlaban braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apgrūtināti uz Liepājas šosejas (A9) no Anneniekiem līdz Skrundai un Ventspils šosejas (A10) posmā Kūdra - Usma.

Uz reģionālajiem autoceļiem sniega un apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana ir Dobeles, Kuldīgas, Limbažu, Saldus, Talsu, Tukuma, Valmieras un Ventspils apkārtnē.

"Latvijas Valsts ceļi" brīdina, ka mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām. Tāpat uzņēmums aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci.

"Latvijas Valsts ceļi" aicina autobraucējus informēt par visiem sarežģījumiem, kas rodas valsts autoceļu tīklā – apledojumu, kritušiem zariem un kokiem, sniega sanesumiem, notriektiem dzīvniekiem, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, rakstot mājaslapā "www.lvceli.lv" un aplikācijā "Waze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!