Foto: LETA
Trešdien, pēc tehniskā pārtraukuma opozīcijas pārstāvjiem neatgriežoties zālē, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sastāvā netika nodrošināts kvorums, līdz ar ko sēde tika pārtraukta, informēja domē.

Viens no svarīgākajiem komitejas dienas kārtības jautājumiem bija Rīgas domes Satiksmes departamenta iesniegtā investīciju plāna 2017.-2019.gadam apstiprināšana.

Taču īsi pirms balsojuma par plāna akceptēšanu, opozīcija pieprasīja tehnisko pārtraukumu pēc kura beigām zālē neatgriezās, līdz ar ko netika nodrošināts nepieciešamais deputātu kvorums, kas šajā sēdē ir 10 deputāti.

Deputāts Vilnis Ķirsis (V) paskaidroja, ka, lai gan līdz šim investīciju plāns no departamenta puses pamatā tiek ievērots un izpildīts - ilgtermiņā tas ir sastādīts nepareizi.

"Rīgai noteikti "lielie attīstības plāni", kur, piemēram, uz 2030.gadu būs augstākajā mērā pilnveidota velo infrastruktūra un citas lietas, kas ir skaisti solījumi, bet, lai tos plānus sasniegtu, šim departamenta investīciju plānam būtu jābūt krietni ambiciozākam. Pat realizējot visu šobrīd iecerēto - mēs nekādā veidā nevarēsim sasniegt lielos uzstādītos mērķus," skaidroja Ķirsis.

Viņš arī piebilda, ka opozīcijas uzdevums neesot atļaut pozīcijas deputātiem neapmeklēt komiteju sēdes. Proti, konkrētajā gadījumā kvorums nodrošināts netika, jo uz sēdi nebija ieradies domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

"Principā, sēdi pārtraucām pāraudzināšanas nolūkos un protestējot pret to, ka plāns neved uz lielo mērķu īstenošanu," pauda deputāts.

Līdz ar to, šodien sēdē netika apstiprināts neviens no dienas kārtībā iekļautajiem jautājumiem un sēdes turpinājums tiks izsludināts tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!