Foto: F64

Trešdienas rītā daudzviet sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 166 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Patlaban braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apgrūtināti uz Ainažu šosejas posmā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, uz Siguldas šosejas posmā no Rīgas līdz Līgatnei un no Raunas pagrieziena līdz Veclaicenei, kā arī uz Valmieras šosejas posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam un no Stalbes līdz Valkai.

Braukšanas apstākļi apgrūtināti arī uz Rīgas apvedceļa posmā no Baltezera līdz Saulkalnei, kā arī uz Daugavpils šosejas posmā no Rīgas līdz Ogrei un no Pļaviņām līdz Nīcgalei. Kurzemē braukšanas apstākļi apgrūtināti uz Liepājas šosejas posmā no Anneniekiem līdz Liepājai un uz Ventspils šosejas posmā no Usmas līdz Ventspilij.

Tāpat apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Jēkabpils – Terehova šosejas posmā no Jēkabpils līdz Rēzeknei un ceļa Grebņeva – Medumi posmā no Grebņevas līdz Rēzeknei.

Uz reģionālajiem autoceļiem sniega un apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana ir visā valsts teritorijā, izņemot Daugavpils un Talsu apkārtnē.

Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties "melnais ledus". "Latvijas valsts ceļi" atgādina, ka tas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām, kā arī autovadītāji aicināti būt īpaši uzmanīgiem, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!