Foto: F64

Janvāra vidū Rīgā tiks prezentēta grāmata, kuras autors ir politiķis Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), otrdien preses konferencē apstiprināja Lembergs.

"Grāmata ir par dzīvi. Es domāju, ka tā ir interesanta un raksturo Latviju kā absolūti beztiesisku valsti. [..] Tur netiek dots vērtējums. Grāmatā ir iespēja izlasīt un pašam dot vērtējumu. Tas, protams, var atšķirties, arī no tā, kā es domāju. Tā nav propaganda, tie ir fakti," par gaidāmo grāmatu pastāstīja Lembergs.

Grāmata tiks izdota latviešu, krievu un angļu valodā. Tās atvēršana paredzēta 17. janvārī Rīgā, bet vieta vēl neesot precīzi zināma.

TV3 iepriekš ziņoja, ka tās rīcībā nonākuši materiāli no grāmatas angļu versijas "Crooks in Lembergs's shoes" ("Blēži Lemberga kurpēs"). Grāmatā atrodamas vairākas shēmas, kurās iekļauti Ventspils tranzīta biznesa uzņēmumi, kā arī piesaukts šveiciešu advokāta un Lemberga oponenta Rudolfa Meroni vārds. Īpaša loma atvēlēta Ģenerālprokuratūrai, un fotogrāfijās redzams prokurors Juris Juriss.

Kā otrdien preses konferencē informēja Lembergs, pašlaik topot vēl otra grāmata. Tajā būšot apkopoti tiesību pārkāpumi pret viņu krimināllietas iztiesāšanas gaitā. "Par visādiem kāzusiem tādā starptautiskā izpratnē - arī par to būs grāmata. Šobrīd ir apkopoti, bet tas vēl nav pabeigts, 700 piemēri - manu tiesību pārkāpumi. No tiem jāatlasa, kas būtu interesanti," sacīja Lembergs.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa pagājušonedēļ nolēma sākt tiesas debates smagos noziegumos apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") krimināllietā.

Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem.

Līdzās Ventspils mēram uz apsūdzēto sola sēdies arī viņa dēls Anrijs Lembergs un dažādu tranzītuzņēmumu bijusī amatpersona Sormulis. Visi trīs norādījuši, ka nesaprot un neatzīst viņiem celtās apsūdzības.

Lietā aptuveni 200 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, ko prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!