Foto: LETA
Ministru prezidents Māris Kučinskis otrdien, 5. decembrī, dosies vizītē uz Tokiju, kur uzturēsies līdz sestdienai, 9. novembrim, portālu "Delfi" informē Valsts kancelejas Komunikācijas departaments.

Vizītes ietvaros Kučinskim plānota tikšanās ar Japānas premjerministru Šindzo Abi (Sinzo Abe), ar Japānas valdības ministriem - zemes, infrastruktūras, transporta un tūrisma ministru Keiči Iši (Keiichi Ishi), ekonomikas, tirdzniecības un industrijas ministru Hirošigi Seko (Hiroshige Seko), kā arī ar Latvijas – Japānas parlamentārās sadarbības grupu biedriem.

Tikšanos laikā galvenokārt tiks apspriestas abu valstu divpusējās attiecības, īpaši ekonomiskās sadarbības attīstīšanas iespējas, kā arī Eiropas Savienības un Japānas attiecības, un aktuālie reģionālie jautājumi.

Ministru prezidents piedalīsies abu valstu ekonomiskās sadarbības attīstībai veltītos forumos Japānas Ārējās tirdzniecības organizācijas (JETRO) un Tokijas Finanšu tehnoloģiju centrā (FINOLAB). Ministru prezidents tiksies ar vairāku Japānas biznesa asociāciju vadītājiem un vadošo uzņēmumu pārstāvjiem (tai skaitā ar All Nippon Airways (ANA), Mitsui & Co).

Kopā ar Ministru prezidentu vizītē uz Japānu dosies arī Latvijas uzņēmēju delegācija.

Japāna ir Latvijas otrais lielākais tirdzniecības partneris Āzijā. Latvijas eksporta apjoms uz Japānu pakāpeniski pieaug, 2016. gadā tas palielinājās par 10 milj. eiro salīdzinot ar 2015. gadu, sasniedzot 48,5 milj. eiro. 2017. gada pirmajā pusgadā tirdzniecības apgrozījums ar šo Āzijas valsti ir pieaudzis par 9,7%.

Starp Latvijas eksportētājiem uz Japānu ir AS "Latvijas Finieris", SIA "Pata", SIA "Biosan", SIA "Ceram Optec", SIA "Baltic Scientific Instruments", SIA "Laflora", SIA "Nordtorf", SIA "Chemspace", AS "Grindeks", AS "Olainfarm", AS "Madara Cosmetics", SIA "NPK Expert", SIA "Karavela", SIA "Mottra", SIA "Gamma-A".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!