Foto: LETA

12. Saeimas deputāti Silvija Šimfa un Arvīds Platpers izstājušies no Saeimas frakcijas "No sirds Latvijai" un pieņēmuši lēmumu sadarboties ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA), liecina parlamentāriešu izplatītais paziņojums.

Abi deputāti vēlas strādāt spēcīgā komandā un tieši LRA saskata labu potenciālu savu ideju realizēšanai. "LRA paustās vērtības un redzējums par Latvijas attīstību saskan ar abu deputātu iecerēm un rada pārliecību, ka kopā būs iespējams paveikt daudz vairāk Latvijas labā," vēstīts parlamentāriešu paziņojumā.

"Lai mūsdienās politikā realizētu idejas, šobrīd ir jāskrien sprints, ne vis maratons. "No sirds Latvijai" kā politiskais spēks ir noskaņojusies uz maratonu. Mans viedoklis ir atšķirīgs. Nesakrīt mūsu domas arī politisko partiju apvienību veidošanas jautājumā. Augstu vērtēju un cienu katru "No sirds Latvijai" frakcijas deputātu, taču komandas darba stila un gara, kādā biju radusi strādāt pašvaldībā un Pašvaldību savienībā, man pietrūka," skaidrojusi Šimfa, piebilstot, ka viņai tuvas ir LRA rūpes par reģionu līdzvērtīgu attīstību.

Arī Platpers atzinīgi vērtē "No sirds Latvijai" paveikto, tomēr viņam būtiska "ir skaidrība gan attiecībā uz pagātni, gan spēja saskatīt perspektīvu un gūt rezultātu". "Esmu radis sasniegt izvirzītos mērķus, tādēļ vēlos turpināt strādāt kopā ar LRA, jo man ir saprotama un atbalstāma apvienības politika attiecībā uz izglītības, kultūras, veselības un citiem sabiedrībai būtiskiem jautājumiem," atklājis deputāts.

LRA frakcijas priekšsēdētāja Nellija Kleinberga portālam "Delfi" pastāstīja, ka LRA saskata iespēju ar abiem deputātiem darbus un viedokļus koordinēt. "Uzskatām, ka šie kolēģi ir labs papildinājums. Viņi ir konstruktīvi darba rūķi, mērķtiecīgi ir pārstāvējuši savu nozari. Mums tas ir labs papildinājums, mēs priecājamies un novērtējam kolēģu vēlmi," atzina Kleinberga.

Uzņemt domubiedrus bijis vienots frakcijas lēmums. "Tas nebija vienas dienas lēmums. Mūsu sarunas sākās vairāk nekā pirms mēneša vai diviem, kad pirmo reizi, manuprāt, es sadzirdēju šo vēlmi pievienoties," skaidroja LRA frakcijas priekšsēdētāja.

Gan Platpers, gan Šimfa apmeklēs LRA frakcijas sēdes Saeimā.

Kleinberga neizslēdz iespēju, ka nākamajās Saeimas vēlēšanās abi parlamentārieši varētu kandidēt no LRA saraksta.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publicētā informācija, Šimfa 12. Saeimas vēlēšanās ievēlēta no Latgales vēlēšanu apgabala, savukārt Platpers no Vidzemes vēlēšanu apgabala. Šimfa strādājusi Latvijas pašvaldību savienībā, savukārt Platpers ir profesors Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un vairāku koru vadītājs.

2014. gada Saeimas vēlēšanās par partiju "No sirds Latvijai" nobalsoja 6,85% vēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!