Foto: Reuters/Scanpix

Valsts policija 29. novembrī Ķengaragā aizturējuši vīrieti, kurš nedēļu iepriekš Ropažu novadā, autoservisā, no kases nozadzis 1300 eiro, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

22. novembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirknī ar iesniegumu vērsušies autoservisa īpašnieki, informējot par zādzību no kases aparāta.

Autoservisā likumsargi ieguvuši videonovērošanas kameru ierakstus, kuros redzams, ka naktī kāds vīrietis iekļuvis servisā, piegājis pie kases, atvēris to, izņēmis visu tajā esošo naudu – 1300 eiro – un aizbēdzis. Izmeklēšanā Valsts policija sadarbībā ar Salaspils un Stopiņu novada pašvaldības policiju noskaidrojusi, ka iespējamais vainīgais ir 1979. gadā dzimis vīrietis. Tāpat noskaidrots, ka garnadzis iepriekš tiesāts par zādzībām un atrodas meklēšanā par agrāk izdarītu analoģisku noziegumu.

Salaspils iecirkņa policisti aizdomās turēto vīrieti atkārtoti izsludinājuši meklēšanā un 29. novembrī viņš aizturēts Rīgas Ķengaraga iecirkņa apkalpojamā teritorijā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods - brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētais vīrietis atrodas izolatorā. Tiesa vīrietim jau iepriekš piemērojusi apcietinājumu, un Valsts policija norāda, ka drīzumā tiesas spriedums tiks īstenots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!