Foto: DELFI

Ilgstošas snigšanas un apledojuma dēļ braukšanas apstākļi valsts autoceļu tīklā daudzviet piektdien apgrūtināti, tāpēc "Latvijas Valsts ceļi" aicina autobraucējus rēķināties ar to, ka ceļā būs jāpavada ilgāks laiks, kā arī ievērot ceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu un ievērot lielāku distanci.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus piektdienas rītā visā valsts teritorijā strādā 197 "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) ziemas tehnikas vienības.

Patlaban braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apmierinoši

uz Bauskas šosejas (A7) un uz Jelgavas šosejas (A8) visa posma garumā, uz Rīgas apvedceļa (A5) posmā Salaspils – Babīte, uz Tīnūžu šosejas (P80) no Skrīveru pagriezienam līdz Koknesei, uz Ventspils šosejas (A10) no Rīgas līdz Usmai, uz Liepājas šosejas (A9) no Rīgas līdz Skrundai un uz Daugavpils šosejas (A6) no Lielvārdes līdz Pļaviņām.


"Latvijas Valsts ceļi" aicina autobraucējus informēt par visiem sarežģījumiem, kas rodas valsts autoceļu tīklā – apledojums, kritušie zari un koki, sniega sanesumi, notriektie dzīvnieki un citi, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, gan "Latvijas Valsts ceļi" mājaslapā www.lvceli.lv un aplikācijā "Waze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!