Foto: LETA
Latvijas Zaļās partijas (LZP) valde 29. novembrī vienojās atjaunot Saeimas deputāta Valda Kalnozola (ZZS) darbību politiskajā spēkā, pastāstīja partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

LZP valde oktobrī nolēma apturēt Kalnozola darbību politiskajā spēka, jo uzskatīja par neētisku viņa uzvedību pret veselības ministri Andu Čakšu (LZP). LZP Saeimas deputāti aicināja izslēgt Kalnozolu, jo deputāta izteikumiem frakcijas sēdē attiecībā pret Čakšu bijuši personīgi aizskaroši. Šis gadījums "visam pielicis punktu", ņemot vērā Kalnozola izteikumus citās reizēs, kas bijuši aizskaroši. Līdz ar to Kalnozols kopš oktobra nebija LZP biedrs.

Tavars skaidroja, ka tagad viedoklis mainīts, jo Kalnozols esot atvainojies par saviem izteikumiem gan Čakšai, gan partijai un skaidrojis, ka ir pārprasts. Arī Čakša uzskatot, ka deputāts no partijas nav jāizslēdz, piebilda Tavars. Valdes priekšsēdētājs pēc Kalnozola izteikumiem ticies ar Čakšu, kura norādījusi, ka nedusmojoties uz Kalnozolu.

Līdz ar to nolemts Kalnozolu no partijas neizslēgt. Tomēr pēc šī incidenta esot "niecīga vai arī vispār nav" iespēja, ka Kalnozols tiks iekļauts kandidātu sarakstā nākamajā gadā paredzētajās Saeimas vēlēšanās, pavēstīja LZP valdes priekšsēdētājs.

Pats Kalnozols iepriekš sacīja, ka neizprot, kāpēc viņa "rūpes par Čakšas gaidāmo bērnu" tiek pārvērstas par intrigām. Politiķis pauda nožēlu, ka tā vietā, lai politiskais spēks kopīgi iedzīvotāju interesēs sakārtotu veselības aizsardzības jomu, notikusi nodarbošanās ar nevajadzīgu iekšpartejisko konkurenci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!