Foto: Valsts policija
Valsts policija (VP) ir saņēmusi informāciju par nozaudētas bezkontakta kredītkartes nelikumīgu izmantošanu. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka noziegumu, iespējams, izdarījušas divas personas (attēlā).

Kā portālu "Delfi" informē VP pārstāvji, Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirknī ir saņemts iesniegums no personas, kura ir pazaudējusi savu bezkontakta kredītkarti, kas vēlāk tikusi nelikumīgi izmantota. Jāpiebilst, ka iepērkoties ar šāda veida kredītkarti vērtībā līdz desmit eiro, nav jāievada PIN kods.

Izmeklējot šo noziegumu, policisti ir ieguvuši videonovērošanas kameru ierakstus, pēc kuriem secināms, ka šo noziegumu, iespējams, izdarījušas attēlā redzamās personas. Kredītkarte ir nelikumīgi izmantota kopumā trīs reizes šā gada novembrī iepērkoties Rīgas centra veikalos Audēju ielā, Krišjāņa Barona ielā un Krišjāņa Valdemāra ielā. Visās reizēs ir pirktas preces vērtībā līdz desmit eiro.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 193. panta otrās daļas – par maksāšanas līdzekļa nelikumīgu izmantošanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija aicina iedzīvotājus aplūkot attēlā redzamās personas un atpazīšanas gadījumā informēt policiju pa tālruni 67086223, 26811122 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!