Foto: Ieva Benefelde
Jau svētdien, 3. decembrī, daudzviet Latvijā tiks rīkoti Pirmās adventes ieskaņu pasākumi, kuru laikā ne tikai notiks svētku koncerti pilsētās un novados, bet arī kūsās rosība tirdziņos un Ziemassvētku gaidās krāšņi iemirdzēsies egles.

Ja arī tavā pilsētā vai novadā gaidāms kāds svētku pasākums, tad pastāsti par to portālam "Delfi", rakstot uz e-pastu redakcija@delfi.lv.

Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 2. decembrī, gaidot Pirmo adventi, Doma laukumā, pulksten 17 Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs iedegs svētku egli.

Klātesošos ar izrādi "Dārznieka ziemas pasaka" priecēs bērnu un jauniešu vokālais ansamblis "Kolibri" un aktieris Māris Bezmers, bet pasākumam dinamiskas nokrāsas piešķirs Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņi.

Līdz ar svētku egles iedegšanu aktīvi sāks darboties arī Ziemassvētku tirdziņi Doma laukumā, Esplanādē un Līvu laukumā, kas iedzīvotājiem pieejams jau no novembra beigām. Tirdziņos rīdzinieki un pilsētas viesi varēs iegādāties īpaši svētku laikam darinātus tautas lietišķās mākslas izstrādājumus, ierastos ziemas sezonas cienastus un svētku dāvanas, bet nedēļu nogalēs tirdziņu apmeklētājus priecēs koncerti un atrakcijas bērniem.

Tirdziņu darba laiks Rīgā:

  • Līvu laukumā no 24. novembra līdz 2018. gada 7. janvārim. Katru dienu no pulksten 10 līdz pulksten 20;
  • Doma laukumā no 1. decembra līdz 2018. gada 7. janvārim. Katru dienu no pulksten 10 līdz pulksten 20, bet piektdienās un sestdienās no pulksten 10 līdz pulksten 22;
  • Esplanādes parkā no 1. decembra līdz 2018. gada 7. janvārim. Katru dienu no pulksten 11 līdz pulksten 19;
  • Kalnciema kvartālā sestdienās un svētdienās no pulksten 10 līdz pulksten 16. No 1. decembra līdz 2018. gada 31. janvārim.

Svētku ieskaņas koncerti dievnamos

Svētdien Pirmās adventes noskaņās būs vairāki koncerti, kas skanēs kultūras centros un dievnamos

Šajā dienā klausītāji gaidīti Rīgas Sv. Jāņa baznīcā koncertā "Mirdz mazās zvaigznītes", kurā uzstāsies Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu spēles audzēkņi – solisti un ansambļi.

Pirmās adventes koncerts, piedaloties orķestrim "Rīga", jauktajam korim "Aura", Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas korim, solistiem Ingai Šļubovskai-Kancēvičai, Mihailam Čuļpajevam, Rihardam Mačanovskim un diriģentam Kasparam Ādamsonam, skanēs Rīgas Domā.

Rīgas Sv. Pētera baznīcā būs koncerts "Mazu brīdi pirms...", bet Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā uzstāsies vairāki populāri solisti koncertā "Es skaistu vietu zinu".

Baroka laika mūzika klausītājus priecēs Rīgas Sv. Pestītāja Anglikāņu baznīcā.

Savukārt Johana Sebastiana skaņdarbus šajā dienā varēs dzirdēt Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā.

Šajā dienā sāksies arī koncertcikls "Adventa mūzikas svētki Rīgā", kura ietvaros Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā skanēs Ievas Akurateres dziesmu programma, bet Rīgas Lutera baznīcā muzicēs Goran Gora.

Pasākumi kultūras centros

Jauks koncerts "Dvēseles dziesma" ar vairāku koru un deju kolektīva "Imantieši" piedalīšanos notiks kultūras centrā "Imanta".

Savukārt kultūras centrā "Mazā ģilde" apmeklētāji gaidīti Latvijas bērnu un jauniešu vokālistu konkursa "Putnu bērni" laureātu apbalvošanas ceremonijā un koncertā.

Bērni gaidīti ne tikai Ziemassvētku egles iedegšanas sarīkojumā Doma laukumā, bet arī brīvdabas pasākumā "Rūķu gājiens", kas notiks pie Kultūras centra "Iļģuciems" ar svētku gājienu, radošajām darbnīcām un rotaļām.

Pasākumi LNB, Rīgas Porcelāna muzejā un LU Botāniskajā dārzā

Klausītāji gaidīti arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē, kur notiks koncerts "Balts" ar Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestra un solistu Diānas Rudānes un Maksima Busela piedalīšanos.

Uz Ziemassvētku radošajām darbnīcām ikviens interesents gaidīts arī Rīgas Porcelāna muzejā un Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā.

Pasākumu programma pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv.

Foto: DELFI
Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 3. decembrī, pulksten 12 muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" aicina bērnus noskaidrot, kā Ziemassvētkiem gatavojas Čučumuižas rūķu saime.

Decembra uzveduma "Balts sniedziņš, baltas skujiņas" tēma veltīta Ziemassvētku gaidīšanas laikam – rūķu laikam. Bērnu rītā muzejā tiek piedāvāts radoši un aktīvi pavadīt laiku kopā ar runci Albertu, rūķu krustmāti Kristīni un Čučumuižas rūķiem.

Bērniem būs iespēja arī nofotografēties jūgendstila fotosalonā ar greznām cepurēm, spēlēt ornamentu spēli un uzcelt savu jūgendstila namu muzeja virtuālajā ekspozīcijā.

Uz pasākumu aicināti bērni vecumā no 4 līdz 8 gadiem, kā arī viņu vecāki vai pavadošās personas.
Ieejas maksa katram apmeklētājam 2 eiro.

Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc "Rīgas Jūgendstila centrs" lūdz pieteikt dalību iepriekš, zvanot pa tālruni +371 67181465.

Foto: F64

Ar pasākumu ciklu "Ziemas saulgriežu ceļš" aicina svinēt Ziemassvētkus LU Botāniskajā dārzā
četras nedēļas nogales, no 3. līdz 23. decembrim, LU Botāniskajā dārzā norisināsies pasākumu programma "Ziemas saulgriežu ceļš", kas ar radošajām darbnīcām, lekcijām, meistarklasēm, tirdziņu un koncertiem dos iespēju gan materiāli, gan garīgi sagatavoties Ziemassvētkiem.

Šogad LU Botāniskais dārzs to atzīmēs ar īpašu pasākumu ciklu "Ziemas saulgriežu ceļš", visa mēneša garumā aicinot gatavoties svētku svinēšanai un smelties enerģiju no dabas ziemīgajā LU Botāniskajā dārzā.

Cikla "Ziemas saulgriežu ceļš" pasākumu programma aizsāksies svētdien, 3. decembrī, kad Palmu mājas vestibilā no pulksten 11 līdz pulksten 14 norisināsies adventes vainagu veidošanas meistarklase. Pēc meistarklases, pulksten 14, visi interesenti aicināti uz interaktīvu lekciju "Ziemassvētku garša", kurā sertificēta farmaceite un ārstniecības augu pazinēja Anita Liberte iepazīstinās ar tik pazīstamo Ziemassvētku garšvielu izcelšanos un īpašībām, kā arī sniegs padomus Ziemassvētku sīrupu un liķieru gatavošanā mājas apstākļos.

Sestdien, 9. decembrī, no pulksten 11 līdz pulksten 14 visi interesenti aicināti uz enerģētisko svētku dekoru – puzuru, veidošanas meistarklasi, kam sekos Guntas Saules vadīta lekcija par ziemas saulgriežiem latviešu folklorā. Lekciju stāstīto ilustrēs muzikāli folkloras kopas priekšnesumi. Lekcijas sākums pulksten 14.

Sestdien, 16. decembrī, no pulksten 11 līdz pulksten 16 norisināsies Ziemassvētku tirdziņš, kurā latviešu amatnieki, dizaineri un pārtikas ražotāji piedāvās iegādāties gan dāvanas mīļajiem, gan gardumus svētku galdam, gan Ziemassvētku dekorus mājokļa rotāšanai un vēl daudzus citus kvalitatīvus produktus. Tirdziņu noslēgs jauktā kora "Aura" koncerts pulksten 15.

Ziemassvētku pasākumu cikla izskaņā, sestdien, 23. decembrī, pulksten 12 LU Botāniskā dārza Palmu mājā koncertu sniegs Emiļa Melngaiļa Liepājas Zvanu ansamblis "Campanella" Astras Ziemeles vadībā.

Ieeja uz visiem pasākumiem bez maksas. Jaunumiem var sekot līdzi LU Botāniskā dārza tīmekļa vietnē vai "Facebook" lapā.

Dalība adventes vainagu un puzuru veidošanas meistarklasēs ar iepriekšēju pieteikšanos, rakstot uz karlina.engere@lu.lv. Uz adventes vainagu meistarklasi jau pieteicies maksimālais dalībnieku skaits. Pieteikšanās uz puzuru veidošanas darbnīcu sāksies 4. decembrī.

Foto: I. Strangots

Adventes un Ziemassvētku laikā Orķestris "Rīga" piedāvā trīs koncertprogrammas dažādās Rīgas koncertzālēs, kurās kopā ar orķestri uzstāsies klausītāju iemīļoti solisti.

3. decembrī pulksten 20 Rīgas Domā Orķestris "Rīga" aicina uz Pirmās adventes koncertu. Iestājoties klusajam Ziemassvētku gaidīšanas laikam, Rīgas Domā skanēs klasiskā mūzika, ko kopā ar Orķestri "Rīga" atskaņos solisti Inga Šļubovska-Kancēviča, Mihails Čuļpajevs, Ričards Mačanovskis, Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris "Aura" un Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas jauktais koris. Pie diriģenta pults būs Kaspars Ādamsons.

Koncerta programmā adventes laika sākuma noskaņām atbilstoši dažādos gadsimtos tapuši skaņdarbi no Johana Sebastiana Baha Tokātas un fūgas re minorā, Hendeļa ārijām "Dank sei Dir, Herr" un "Lascia ch'io pianga" līdz Endrjū Loida-Vebera "Pie Jesu". Pirmo reizi Latvijā Orķestra "Rīga" atskaņojumā būs iespēja dzirdēt jaunu versiju Antonio Vivaldi koncertam "Ziema" no cikla "Gadalaiki", kas oriģinālā sacerēts vijolei un kamerorķestrim, bet mūsdienās popularitāti guvusī pūtēju koncertorķestra versija ir bez solo instrumenta un to veidojis komponists Džons Glenesks Mortimers. Netrūks arī Volfganga Amadeja Mocarta, Džoakīno Rosīni vokālo kompozīciju solistu sniegumā un romantiskās mūzikas. Riharda Vāgnera daiļradi pārstāvēs divi fragmenti no operas "Tanheizers" – Svētceļinieku koris un Volfrāma dziesma par Vakarzvaigzni. Koncerta kulminācijā solisti I. Šļubovska-Kancēviča, M. Čuļpajevs, R. Mačanovskis un apvienotais koris simts dziedātāju kopskaitā atskaņos "Gloria" no Šarla Guno "Svētās Cecīlijas Svinīgās mesas", kas iekarojusi klausītāju sirdis visā pasaulē ar vienkāršību, melodiskumu un emocionalitāti. Ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kurus var saņemt Rīgas Doma kasē no 27. novembra.

Mazajiem klausītājiem paredzēts koncerts "Laba slava sniedziņam", kas notiks kinoteātra"Splendid Palace" Lielajā zālē 6. decembrī. To vadīs dziedātājs un aktieris Daumants Kalniņš. Skanēs R. Paula, A. Žilinska, V. Pūces, P. Čaikovska, S. Prokofjeva, L. Andersona un H. Džonsona skaņdarbi. Šis ir abonementa "Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!" otrais koncerts. Abonementus var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Ar koncertu "RIGA JAZZ Ziemassvētkos" 23. decembrī un 26. decembrī pulksten 19 Lielajā ģildē Orķestris "Rīga" noslēgs 2017. gadu. Šajā programmā skanēs gan džeza stilā aranžētas Ziemassvētku melodijas, gan populāras džeza kompozīcijas. Uzstāsies Orķestra "Rīga" bigbends saksofonista un džezista Dāvja Jurkas vadībā un solisti: Rūta Dūduma, Evilena Protektore, Normunds Rutulis un Kamilla Berto ( Francija). Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Foto: Publicitātes foto

Ziemassvētku tuvošanās ģimenēs ir īpašs kopā būšanas laiks, ko dakteri Klauni rosina pavadīt, darinot ar bērniem rokdarbus, svētku rotājumus, zīmējot apsveikumus utml.

Viena no iespējām ir gatavos darbus ziedot biedrības "Dr.Klauns" organizētajam labdarības pop-up veikalam, kurā iegūtie līdzekļi arī šogad nonāks mazo pacientu iedrošinājumam, iepriecinājumam un ātrākai veselības atgūšanai Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā, kā arī reģionu slimnīcās – Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Cēsīs, Rēzeknē un Jūrmalā.

Darinājums ziedot varēs Rīgā un reģionos – iegādāties pop-up veikalā t/c "Spice". Dakteri Klauni 8. decembrī tirdzniecības centrā "Spice", Rīgā izveidos labdarības pop-up veikalu, kuru katru dienu varēs apmeklēt blakus Informācijas stendam līdz pat 23. decembrim.

Savus radošos darinājumus – dažādus rokdarbus, sveces, egles rotājumus, rotaļlietas, Ziemassvētku kartiņas un citas – pašu rokām veidotas un darinātas lietiņas dakteru Klaunu pop-up veikala darbībai līdz 17. decembrim iespējams atnest uz jebkuru no Rīgas apkaimju sporta klubiem "MyFitness", Rīgā, katru darba dienu un brīvdienu klubu darba laikos. Darinājumi jāiedod sporta kluba administratoram, kā arī jāaizpilda anketa, lai dakteri Klauni varētu sazināties un pateikt sirsnīgāko paldies. Anketa pieejama dakteru Klaunu mājaslapā.

Darinājumus var ziedot arī "Spice" infocentrā, katru dienu no pulksten 10 līdz 22.

Tāpat biedrība "Dr.Klauns" parūpējusies, lai ziedojumus iespējams atstāt dažādās vietās reģionos:

  • Ventspils: Saules iela 141, kafejnīca "Stender's" (Piedzīvojumu parks), no pulksten 11 līdz 20.
  • Valmiera: veikals "Četri gadalaiki", Rīgas iela-28, darba dienās no pulksten 10 līdz 18, sestdien no pulksten 9 līdz 14.
  • Rēzekne: veikals "Zaļais" Atbrīvošanas aleja 95c, darba dienās no pulksten 9 līdz 18, sestdien no pulksten 9 līdz 15.
  • Aizpute: Aizputes novada jauniešu "Ideju māja", Katoļu iela 5. No otrdienas līdz sestdienai, no pulksten 15 līdz 20.
  • Liepāja: Liepājas jauniešu māja, Kungu iela 24, darba dienās no pulksten 14 līdz 20.
  • Cesīs: Cēsu Jaunā sākumskola, Piebalgas iela 3, darba dienās no pulksten 8 līdz 17.

Vairāk par "Dr.Klauns" aicinājumu vari izlasīt šeit.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 2. decembrī pulksten 12 tie, kam tuva mākslas pasaule, laipni aicināti uz Tukuma bibliotēku, lai noskatītos filmu "Tukuma Van Gogs" par gleznotāju Albertu Pauliņu. Filmas režisors - Valdemārs Helmanis. Adrese: Šēseles iela 3, Tukums. Vairāk informācijas pa tālruni 63182154.

Jaunmoku pilī šajā sestdienā, 2. decembrī pulksten 17 notiks "Žaņa Katlapa balvas 2017" pasniegšanas svinīgā ceremonija. Šī gada laureāti ir Kaspars Znotiņš "Par izcilu ieguldījumu aktiermākslā" un Sigvards Kļava "Par izcilu novatorismu koncertizrādes žanra iedzīvināšanā Latvijas kultūrtelpā", jo īpaši projektā "Latvijas gredzens". Pasākumā piedalīsies Rīgas Biržas vīru koris un Tumes jauktais koris.

Savukārt svētdien, 3. decembrī no pulksten 11 līdz 16 Jaunmoku pils aicina uz Ziemassvētku darbnīcu, kur tiks gatavoti puzuri un citi mājas rotājumi. Adrese: Jaunmoku pils, Tumes pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas pa tālruni 26187442, www.jaunmokupils.lv

Jau no sestdienas, 2. decembra līdz pat saulgriežiem Pastariņa muzejā norisināsies Ziemas saulgriežu skoliņa, kur gan ģimenes, gan skolēni aicināti no dabas materiāliem darināt eglīšu un telpu rotājumus, ķekatu maskas, cept un rotāt piparkūkas, kā arī mēģināt atpazīt priekšmetus, kurus kādreiz lauku sētā izmantoja ziemas saulgriežu periodā. Sestdien un svētdien muzejs atvērts no pulksten 10 līdz 16. Adrese: "Bisnieki", Zentenes pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas pa tālruni 28651091, www.tukumamuzejs.lv/pastarina-muzejs

Svētdien, 3. decembrī pulksten 12 Tukuma pilsētas Kultūras nams aicina uz koncertprogrammu "Kaķīša dzirnaviņas". Visiem tik zināmā pasaka ieguvusi jaunas krāsas, pateicoties muzikālās apvienības "Raxtu Raxti" latviskajai mūzikai, horeogrāfes Lienes Gravas veidotajiem deju musturiem un Gitas Straustiņas videomākslai. Adrese: Tukuma kultūras nams, Lielā iela 1, Tukums. Vairāk informācijas pa tālruni 63124150, www.tpkn.lv

Brīvības laukumā pulksten 15.30 svētdien visi bērni aicināti noskatīties Pētera Trupa muzikālo leļļu teātra izrādi "Puteklītes Ziemassvētki", bet pēc izrādes pulksten 16 -visiem kopā ar Ziemassvētki vecīti būs iespēja piedalīties Lielās Eglītes iedegšanā. Adrese: Brīvības laukums, Tukums. Vairāk informācijas pa tālruni 63124150, www.tpkn.lv

Svētdien, no pulksten 14 līdz 16, kad Brīvības laukumā notiks Ziemassvētku egles iedegšanas pasākums, galerijā "Durvis", ikviens varēs izveidot savu svētku eņģelīti, kuru iekārt Ziemassvētku eglītē. Adrese: Brīvības laukums 21, Tukums. Tālrunis 25721502, www.tukumamuzejs.lv/galerija-durvis

Esot mūspusē, aicinām apmeklēt Ziemassvētku dāvanu tirdziņus, kuri darbosies jau no šīs nedēļas nogales līdz pat Ziemassvētkiem. Tukumā Ziemassvētku noskaņu tirdziņš darbojas Pils ielā 15a, un šajā nedēļas nogalē būs atvērts sestdien no pulksten 10 līdz 15. (Vairāk informācijas pa tālruni 29176212.)

Savukārt Kandavā tradicionālais Ziemassvētku dāvantirgus šogad norisināsies pie Promenādes, bijušajā grāmatnīcā "Laipa", Ūdens ielā 2, un tajā būs iespējams iegādāties jau vairāk nekā 7000 Kandavas tuvākā un tālākā apkārtnē ar rokām gatavotas unikālas dāvanas. (Vairāk informācijas pa tālruni 29326822.)


Foto: Shutterstock
2. decembrī no pulksten 12 līdz pulksten 14 Nikolaja diena pilī . Varēs cept piparkūkas un ābolus, darināt dāvanas, dejot un iet rotaļās! Dejo – horeogrāfijas ansamblis "Konfeti", dzied - "Nošu planētas" (PIKC Ventspils Mūzikas vidusskola), spēlējas – Liepājas Beztemata cirka rūķi. Pasākums notiek Livonijas ordeņa pilī, Jāņa ielā 17.

2. decembrī pulksten 15 Ventspils senioru deju kopas "Brīzīte", senioru sieviešu kora "Ziemeļzvaigzne", pensionāru biedrības "Ventspils Liedags" senioru sieviešu vokālā ansambļa "Vēju stundā" un Latvijas senioru deju vieskolektīvu koncerts "Ledus puķu balle". Pasākums notiek Kultūras centra lielajā zālē, Kuldīgas ielā 18. Biļetes cena 2 eiro.

2. decembrī Rātslaukumā Ventspils pilsētas galvenās Ziemassvētku egles iedegšanas svētki. Pasākumā piedalās popstudijas "Jūras akmentiņi" dalībnieki, pasākumu vadīs iemīļotie animācijas filmu tēli. Bezmaksas pasākums.

Ziemassvētku gaidīšanas laikā sestdien, 2. decembrī, kopā ar pilsētas galvenās egles iedegšanu arī Olimpiskā centra "Ventspils" centrālajā kompleksā pie Basketbola halles un Piedzīvojumu parkā tiks iedegtas svētku eglītes.

Ziemassvētku egle pie Basketbola halles ir 10 metrus augsta, to rotā gaismiņas, sarkanas bumbas un olimpiskie riņķi galotnē. Lai pastiprinātu svētku noskaņu pie eglītes skanēs Ziemassvētku mūzika.

Savukārt eglīte, kas priecēs apmeklētājus pie slēpošanas kalna "Lemberga hūte", ir astoņus metrus augsta un rotāta ar zilām gaismiņām.

Svētdien, 3. decembrī, pulksten 12 bērnu pilsētiņā Ziemassvētku eglītes iedegšana kopā ar Ziemeļbriežiem Todi un Rodi. Pasākumus vadīs radošā apvienība Krāsu karuselis. Bezmaksas pasākums.

Svētdien, 3. decembrī, pulksten 15 bērnu parkā "Fantāzija" Ziemassvētku eglītes iedegšana kopā ar Ziemeļbriežiem Todi un Rodi. Pasākumus vadīs radošā apvienība Krāsu karuselis.
Bezmaksas pasākums.

Svētdien, 3. decembrī, Teātra namā "Jūras vārti" mūsdienu deju studijas "Prieks" deju kolektīvu muzikāls deju uzvedums "Baltais ziemas stāsts". Uzvedumā piedalās Ventspils Centra sākumskolas 1.-3. klašu meiteņu koris "Pērlītes" un zvanu ansamblis "Saules zvani". Biļetes cena 2 eiro. Tās var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un citviet Ventspilī.

Foto: LETA

Sestdien, 2. decembrī, pulksten 19 Ziemassvētku koncerts "Viss šonakt ātrāk rims" izskanēs koncertzāles "Lielais dzintars" lielajā zālē.

Pasākumā skanēs komponista Jāņa Strazda Ziemassvētku dziesmas un tiks pirmatskaņota Ziemassvētku kantāte.

Pasākumā piedalās solisti Kristīne Zadovska un Zigfrīds Muktupāvels, Liepājas kamerorķestris, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas zēnu koris, jauktais koris "Laiks", diriģente Ilze Balode

Ieejas maksa: no 7 līdz 15 eiro. Tās var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Plašāku informāciju par pasākumu var izlasīt šeit.

Foto: F64

Dikļu pagastā
3. decembrī pulksten 15 Ziemeļvidzemes internātpamatskolā Dauguļos norisināsies Pirmās adventes koncerts.

Kocēnu pagastā

3. decembrī pulksten 10 Rubenes baznīcā notiks Pirmās adventes dievkalpojums.

Vaidavas pagastā
2. decembrī pulksten 17 Vaidavas pagasta centrā notiks Ziemassvētku eglītes iedegšana.

Foto: DELFI
Foto: Ieva Benefelde

Sestdien, 2. decembrī, pusdienlaikā Kuldīgā sāksies jau 14. Ziemas festivāls "Notici brīnumam".

2. decembrī no pulksten 12
svētku kņada pārņems Liepājas ielas Dāvanu tirdziņu, kur pie vairāk nekā simts tirgotājiem varēs iegādāties kādu gardu našķi, skaistu dāvanu vai citu noderīgu lietu. Dāvanas un gardumus varēs iegādāties arī divos zaigojošos stikla namiņos Rātslaukumā. Vienā namiņā savu preci piedāvās lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Kuldīgas labumi", bet otrā tirgosies uzņēmumi, kas darbojas LIAA Kuldīgas biznesa inkubatora paspārnē.

Rātslaukumā pie lielās svētku egles sliesies grandiozā Rūķu pils "Divas spices". Šeit rosīsies rūķi un spēlēs pavisam īsts rūķu orķestris.

Durvis Liepājas ielā 3 vērs daudzu iemīļotā Rūķa istaba ar lielo vēstuļu rakstīšanu, bet Vecajā rātsnamā varēs piedalīties sveču apgleznošanas darbnīcā.

Pulksten 13.30 ar koncertu "Ziemai savi svētki ir" Sv. Katrīnas baznīcā viesosies radio bērnu ansamblis "Dzeguzīte", instrumentālā grupa un Normunds Rutulis.

Pulksten 15 Rātslaukumā pasaku un rotaļu lādi vērs Liepājas ceļojošais leļļu teātris "Maska", bet pulksten 16.30 sāksies Bērnu un jauniešu teātra "Focus" uzvedums "Cirka ponijmeitenes Patrīcijas Ziemassvētki". Jautri pavadot laiku, nemanot klāt būs dienas galvenais notikums – Kuldīgas svētku egles iedegšana ap pulksten 17.

Svētku laiku Kuldīgā izbaudīt varēs līdz pat 25. decembrim. Nedēļas nogalēs Rātslaukumā darbosies Ziemassvētku dāvanu tirdziņš, Rūķu pils un radošās darbnīcas vecajā rātsnamā, bet bērni Rūķa istabā iegriezties, degunu apsildīt, tēju nobaudīt un Rūķu noslēpumus izzināt varēs katru dienu, vienīgi pirmdienās ļaujot tiem atpūsties.

Pasākuma programma

  • Pulksten 12 – Ziemassvētku tirdziņa un Rūķu pils atklāšana Rātslaukumā
  • No pulksten 12 līdz pulksten 18 – dāvanu tirdziņš Liepājas ielā
  • No pulksten 12 līdz pulksten 16 – lielā vēstuļu rakstīšana Rūķu istabā Liepājas ielā 3
  • No pulksten 12 līdz pulksten 16 – sveču apgleznošanas darbnīca pieaugušajiem vecajā rātsnamā
  • No pulksten 12 līdz pulksten 15 – Jestrais Rūķu tingeltangelis. Aktīvi atraktīvas izdarības un pavisam īsts rūķu orķestris
  • Pulksten 13.30 – Koncerts "Ziemai savi svētki ir" Sv. Katrīnas baznīcā. Radio bērnu ansamblis "Dzeguzīte", instrumentālā grupa un Normunds Rutulis
  • Pulksten 15 – Izrāde "Puteklītes Ziemassvētki" un rotaļu programma Rātslaukumā. Liepājas ceļojošais leļļu teātris "Maska" atver Pasaku lādi
  • Pulksten 16.30 – Uzvedums "Cirka ponijmeitenes Patrīcijas Ziemassvētki" Rātslaukumā. Bērnu un jauniešu teātris "Focus"
  • Ap pulksten 17 – Kuldīgas galvenās egles iedegšana Rātslaukumā.

Plašāku informāciju var atrast mājaslapās www.kuldiga.lv un www.kckuldiga.lv.

Foto: Publicitātes attēli

Foto: facebook.com/Ungurmuiza/

3., 10. un 17.decembrī no pulksten 11 līdz pulksten 15 Ungurmuižas restorāns aicina uz vēlajām ziemas muzikālajām brokastīm. Maltīti papildinās dzīvā mūzika.

3. decembrī Ungurmuižas restorānā mūs muzicēs Pēteris Vīksna (ģitāra), bet 10. decembrī uzstāsies Elita Tomsone (klavieres) un Emīlija Kate Tomsone (ģitāra).

Savukārt 17. decembrī muzicēs Rihards Saule (ģitāra).

Tai pašā laikā muižas Kungu mājā – bērniem būs ziemas kino, piparkūku un sveču liešanas darbnīcas. Ieeja uz pasākumu – 18 eiro, bērniem līdz 3 gadu vecumam bez maksas, līdz 7 gadu vecumam – 9 eiro. Galdiņu rezervācija – tālruni 25652388, vietu skaits ierobežots.

10. decembrī pulksten 17 zvanu mūzikas Ziemassvētku koncerts. Tajā uzstāsies Cēsu Baptistu draudzes zvanu ansamblis "Soli Deo Gloria", kas izpildīs Ziemassvētku laika melodijas. Ieejas maksa šajā pasākumā ir 5 eiro. Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs, vai, iepriekš rezervējot, pirms koncerta. Vietu skaits ierobežots.

Foto: Jānis Dreimanis

Foto: Talsu Ziemassvētku egle 2016. gadā. Publicitātes attēli

Sestdien, 2. decembrī, Talsos norisināsies lielās egles iedegšana, kā arī citi svētku ieskaņu pasākumi.

Radošajā sētā:

  • No pulksten 16 līdz pulksten 19 būs Ziemassvētku tirdziņš;
  • No pulksten 16 līdz pulksten 18 notiks radošās darbnīcas, kā arī sniegpārsliņu un eglīšu rotājumu izgatavošana;
  • No pulksten 16 līdz pulksten 18 darbosies rūķu pasts. Varēs atnest savu vēstuli Ziemassvētku vecītim;
  • No pulksten 16 līdz pulksten 18 varēs iemūžināt sevi fotostūrītī.

Pilsētas laukumā:

  • Pulksten 17 būs Pirmās Adventa sveces iedegšana kopā ar Talsu kristīgo konfesiju mācītājiem;
  • Pulksten 18 lielās egles iedegšana ar Kašeru un sniegpārsliņām.
Savukārt svētdien, 3. decembrī, pulksten 13 Talsu kultūras namā būs senioru koru koncerts "Varbūt jau rīt sniegā..." Ieeja bezmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!