Foto: Shutterstock
Iniciatīvas "Par nekustamā īpašuma nodokļa atcelšanu vienīgajam īpašumam" autore Liāna Hiršsone un tās atbalstītāji nosūtījuši vēstuli Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, lūdzot viņu aicināt Saeimu atkārtoti lemt par šī nodokļa atcelšanu, portālu "Delfi" informēja "Manabalss.lv".

"Latvijas iedzīvotājiem aizvien grūtāk ir nomaksāt nekustamā īpašuma nodokli, jo tā procentu likmes ir nesamērīgi augstas, tādēļ 2016. gada martā platformā "Manabalss.lv" tika uzsākta parakstu vākšana, lai atceltu šo nodokli vienīgajam īpašumam, kas kalpo par īpašnieka dzīvesvietu," atklātā vēstulē prezidentam raksta iniciatīvas autore Hiršsone.

Iniciatīva ir guvusi atbalstu sabiedrībā, savācot vairāk nekā 26 000 parakstu, kas ir rekordliels parakstītāju daudzums. Taču tā nav guvusi atbalstu politiķu vidū.

"Vēlamies vērst jūsu uzmanību uz to, ka uz šobrīd tie jau ir 26 160 jeb 1,35% Latvijas iedzīvotāju, kuru viedoklis nav respektēts. Iniciatīvas parakstītāju skaits katru dienu turpina augt, pierādot to, ka tā ir aktuāla problēma sabiedrībai," rakstīts vēstulē.

"Aiz cipariem slēpjas tūkstošiem bēdu stāstu, konfiscētu māju un īpašumu. Pēc pašas būtības nodoklis ir netaisnīgs pret godīgajiem nodokļu maksātājiem, kas ar saviem iedzīvotāju ienākuma nodokļiem, jau tagad ievērojami papildina pašvaldību budžetus," skaidro iniciatīvas autore.

Hiršsone lūdz Valsts prezidentu izmantot Satversmes 47. pantā noteiktās likuma ierosināšanas tiesības un aicināt Saeimu atkārtoti lemt par NĪN atcelšanu vienīgajam īpašumam, kas kalpo par īpašnieka dzīvesvietu.

Saeima pērn lēma par 10 496 Latvijas pilsoņu iesniegto kolektīvo iesniegumu "Par nekustamā īpašuma nodokļa atcelšanu vienīgajam īpašumam" un nodeva to izskatīšanai Ministru kabinetam (MK). 2017. gada aprīlī MK neatbalstīja priekšlikumu atcelt nekustamā īpašumu nodokli vienīgajam īpašumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!