Foto: LETA

Zīmola "Laima" īpašnieks "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" par godu Latvijas simtgadei ir sācis "Laimas" pulksteņa rekonstrukciju, kurā kopumā plānots investēt vairāk nekā 106 000 eiro, informēja kompānijā.

"Par godu valsts simtgadei mēs radām īpašu dāvanu Latvijai - skaistu, atjaunotu pulksteni pašā galvaspilsētas sirdī, kas ne tikai turpinās precīzi rādīt laiku, bet arī katru stundu priecēs ar labi zināmām Raimonda Paula melodijām un veiks laika atskaiti līdz 2018. gada 18. novembrim," sacīja uzņēmuma sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Lineta Mikša.

Uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka "Laimas" pulksteni plānots rekonstruēt no šā gada 27. novembra līdz 29.decembrim. Jauno veidolu "Laimas" pulkstenim radījis dizainers Arvis Sproģis. Pulksteni pēc rekonstrukcijas svinīgi plānots atklāt 29.decembrī, plkst.11.30, un uz tā atklāšanu ir aicināts ikviens Rīgas iedzīvotājs un viesis.

Kompānijā atgādināja, ka "Laimas" pulksteņa pirmsākumi ir 1924.gadā, kad Rīgas centrā tika novietots centrālais pulkstenis, kas sākotnēji sabiedrībā bija zināms kā "Lielais pulkstenis". Vēlāk, 1936. gadā pulkstenim tika piešķirts "Laimas" vārds, bet pēdējo reizi pulkstenis tika rekonstruēts 1999.gadā.

Jau ziņots, ka pašlaik saldumu zīmola "Laima" produktu portfelī ir gandrīz 200 dažādi produkti, kas pieejami Latvijā un ārvalstīs. "Laimas" produkcija tiek eksportēta uz 27 pasaules valstīm, tostarp ASV, Kanādu, Ķīnu, Izraēlu, Lielbritāniju, Īriju, Krieviju, Baltkrieviju, Azerbaidžānu, Kazahstānu, Turkmenistānu un citām.

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" ir viens no vadošajiem šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražošanas uzņēmumiem Baltijas valstīs. "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pārstāv zīmolus "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "The Original Taffel Snacks" un "Pedro".

Jau ziņots, ka "Orkla" ir Oslo Fondu biržā kotēts uzņēmums, kurš bāzēts Oslo, Norvēģijā. "Orkla" apgrozījums 2016.gadā bija 4,2 miljardi eiro (37,8 miljardi Norvēģijas kronu). No 2016.gada 31.decembra "Orkla" grupā strādā 18 154 darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!