Svētdien, 19. novembrī, īsi pirms pulksten 17.30 Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu zēnu no Lietuvas, kurš vecpilsētas ielās bija apmaldījies.

Zēnu bija ievērojusi kāda sieviete, kura nolēmusi izsaukt Rīgas pašvaldības policiju.

Kad notikuma vietā ieradās policisti, sieviete skaidroja, ka pastaigājusies pa Vecrīgu un ievērojusi raudošu zēnu. Puika nevarēja atbildēt uz jautājumiem ne angļu, ne krievu valodā, tāpēc izsaucēji ar "Google translate" palīdzību mēģinājuši sazināties ar zēnu.

Bērns skaidrojis, ka viņš ar sporta komandu atbraucis uz Latviju, lai piedalītos orientēšanās sacensībās. Tāpat skolnieks pastāstīja, ka neatceras ne trenera, ne vecāku tālruņa numurus un pašam mobilās ierīces vēl neesot.

Kārtības sargi zēnu iesēdināja operatīvajā transportlīdzeklī, lai viņš sasildās.

"Tikmēr policists atmiņā pārcilāja kolēģu un paziņu loku, kuri varētu brīvi runāt lietuviešu valodā. Sarunās laikā policists atcerējās, ka viņa tēvs pārzina lietuviešu valodu. Likumsargs centās sazvanīt tēvu, taču viņš uz telefona zvaniem neatbildēja. Policists uzreiz zvanīja mātei, kura apstiprināja, ka tēvs atrodas blakus un iedeva telefonu viņam," notikušo atstāsta Rīgas pašvaldības policijā.

Pēc dažiem mirkļiem ar policista tēva starpniecību tika uzsākta saruna ar zēnu un noskaidrots, ka sporta komandas autobuss esot vienā no degvielas uzpildes stacijām Vecrīgas apkaimē.

Vairākkārtīgi sazinoties ar lietuviešu valodas pārzinātāju likumsargi sekoja norādēm. Vienā no tuvējām degvielas uzpildes stacijām atrasts komandas autobuss un puika nodots trenerim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!