Foto: DELFI

Pagājušajā nedēļā Valsts policija (VP) saņēma informāciju par kādu vīrieti, kurš Ādažos atkailinājis dzimumorgānus desmit gadu vecas meitenes klātbūtnē. Likumsargi iespējamo vainīgo ir aizturējuši, portālu "Delfi" informēja VP.

Veicot izmeklēšanu, policisti noskaidroja iespējamo vainīgo – 1948. gadā dzimušu vīrieti. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, un policija šobrīd pārbauda aizdomās turētā vīrieša iespējamu saistību ar citiem noziegumiem pret nepilngadīgajiem.

Informāciju no Ādažu pašvaldības policijas par to, ka Ādažos kāds vīrietis, iespējams, atkailinājis savus dzimumorgānus nejaušas garāmgājējas – desmit gadus vecas meitenes klātbūtnē, likumsargi saņēma 15. novembra pievakarē.

Meitene tajā pašā dienā ap pusdienlaiku pēc mācībām skolā vienatnē gājusi uz netālu esošo dzīvesvietu. Kad viņa devusies pāri Gaujas tiltam, pretī nācis nepazīstams vīrietis. Svešinieks atvēris mēteli, atsedzot savus dzimumorgānus. Par notikušo meitene pēc dažām stundām izstāstījusi mātei, kura informēja pašvaldības policiju.

Izmeklēšanas laikā tika pārbaudītas personas, kuras atbilst noziedznieka aprakstam. Izmeklēšanas rezultātā policisti noskaidroja, ka noziegumu, visticamāk, izdarījis 1948. gadā dzimušais vietējais iedzīvotājs. 17. novembrī policisti aizdomās turēto personu Ādažos aizturēja. Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Veicot kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, policisti atsavināja viņa portatīvo datoru un mobilo telefonu. Atsavināts arī apģērbs, kurā vīrietis veicis noziedzīgo nodarījumu. Policistu rīcībā esošā informācija liecina, ka par šo noziegumu aizdomās turētais, iespējams, izdarījis arī citus līdzīgus noziegumus pret mazgadīgajiem, bet informācija šobrīd vēl tiek pārbaudīta.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 162. panta otrās daļas – par pavešanu netiklībā, ja tas izdarīts ar mazgadīgo. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem.

Tiesa atteica aizdomās turētajam piemērot drošības līdzekli – apcietinājumu, tāpēc viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!