Foto: Reuters/Scanpix
Pagājušajā sestdienā, 18.novembrī, ap pulksten 18 kādā medicīnas iestādē tika nogādāts vīrietis, kurš atradās manāmā alkohola reibumā un ar sasitumu galvas rajonā. Par spīti tam, ka vīrietim tika sniegta medicīniskā palīdzība, viņš uzvedās agresīvi – mēģināja uzsākt kautiņu ar apsardzes darbiniekiem un necenzētiem vārdiem lamājies uz personālu, portāls "Defi" uzzināja Valsts policijā.

Par šo pārkāpumu vīrietim tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu.

Nākamās dienas pēcpusdienā vīrietis atkal ieradās ārstniecības iestādē. Ārsti vīrietim atkārtoti paskaidroja, ka pēc viņam nepieciešamās medicīniskās palīdzības jāvēršas citā ārstniecības iestādē.

Vīrietis, būdams neapmierināts, piezvanīja uz Valsts policijas palīdzības tālruni un draudējis uzspridzināt konkrēto medicīnas iestādi.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Teikas iecirkņa policisti nekavējoties devās uz norādīto adresi. Tikmēr tika mēģināts sazvanīt iespējamo vainīgo papildus informācijas iegūšanai.

Zvanītājs nebija izslēdzis savu mobilo telefonu, tāpēc atbildēja uz zvanu. Apsekojot medicīnas iestādei tuvumā esošo teritoriju, sabiedriskā autobusa pieturā policija aizturēja aizdomās turēto vīrieti. Policisti pārliecinājās, ka draudiem nav pamata.

Aizturēšanas brīdī vīrietis atradās vienas promiles stiprā alkohola reibumā.

Likumsargi aizturēja 1961. gadā dzimušo vīrieti, kurš iepriekš jau bija nonācis policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.1 panta - par apzināti nepatiesa paziņojuma par sprāgstošas vielas vai materiālu, vai spridzināmās ietaises ievietošanu vai novietošanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Šobrīd aizturētais vīrietis atrodas izolatorā.

Valsts policija atgādina, ka šādu nepatiesu ziņu sniedzējiem ir jāsedz arī zaudējumi, kas radušies operatīvajiem dienestiem, ierodoties uz nepamatotu izsaukumu. Turklāt gadījumos, kad bijusi nepieciešama iedzīvotāju evakuācija, jāsedz arī konkrētajā adresē esošo uzņēmumu zaudējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!