Foto: DELFI

No otrdienas, 21. novembra, papildus stacionārajiem fotoradariem, tiks uzsākta ceļu satiksmes uzraudzība ar Valsts policijas (VP) 12 jaunajiem pārvietojamajiem fotoradariem, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Simona Grāvīte.

Tie uz Latvijas ceļiem tiks uzstādīti vietās, kurās visvairāk tiek apdraudēta ceļu satiksmes drošība, atzīmē VP pārstāve.

Jau iepriekš ziņots, ka šī gada augusta beigās VP saņēma 12 jaunus pārvietojamos fotoradarus. Atbilstoši policijas prasībām jaunie fotoradari spēs konstatēt ātruma pārkāpumus arī diennakts tumšajā laikā, karstumā un aukstumā.

Grāvīte informē, ka vairāk kā divu mēnešu garumā VP ir testējusi šos jaunos fotoradarus uz Latvijas ceļiem, preventīvi brīdinot autovadītājus, ka drīzumā tie uzsāks darbu.

Līdz šim mērierīces tika izmantotas testa režīmā un autovadītāji vēl netika sodīti, taču ir pienācis tas brīdis, kad fotoradari sāks fiksēt pārkāpumus, norāda VP pārstāve.

Kopš fotoradaru saņemšanas brīža VP ir apzinājusi arī tos darbiniekus, kuri ikdienā nodarbosies ar fotoradaru uzraudzību uz Latvijas ceļiem. Gandrīz divu mēnešu garumā šie darbinieki ir izgājuši visas nepieciešamās apmācības jauno mērierīču lietošanā.

Jaunie radari darbosies visā Latvijas teritorijā, tie tiks izvietoti visos reģionos. Tāpat kā līdz šim VP savā mājas lapā publicēs tās vietas, kur būs izvietoti jaunie fotoradari. Tiesa, VP atzīmē, ka nebūs zināms tas, kurā dienā norādītajās vietās tie atradīsies.

Tāpat vēstīts, ka VP šovasar pēc aptuveni pusotra gada ilgiem pūliņiem izdevās noslēgt līgumu par 12 jaunu pārvietojamo fotoradaru iegādi. Par konkursa uzvarētāju tika atzīts uzņēmums "Reck".

Līguma summa ir 793 578 eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

"Reck" iepriekš ir piegādājis stacionāros fotoradarus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!