Foto: LETA

Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) pievienojies kādreizējais Latvijas ekonomikas un finanšu uzraudzības administrators Eiropas Komisijas Ekonomikas un finanšu lietu ģenerāldirektorātā Gatis Eglītis, informēja JKP priekšsēdētājs Jānis Bordāns.

Eglītis Latvijas uzraudzības administratora funkcijas no EK ģenerāldirektorāta puses pildīja arī laikā, kad Latvija iepriekšējās desmitgades beigās piedzīvoja ekonomisko krīzi.

Iepriekš viņš darbojās partijā "Vienotība", liecina šī politiskā spēka mājaslapā publicētā informācija.

Eglītis savulaik bijis arī Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) padomnieks ekonomikas jautājumos, strādājis Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejā, Ārējo sakaru nodaļā starptautiskās tirdzniecības administratora amatā, liecina Ministru kabineta mājaslapā publicētā informācija.

Viņš kādreiz arī ieņēmis Ārlietu ministrijas Drošības politikas departamenta Eiropas drošības un aizsardzības politikas otrā sekretāra amatu, kā arī bijis ĀM Ārējās ekonomiskās politikas departamenta atašejs vairākās starptautiskās organizācijās.

JKP iepriekš informēja, ka politiskajā spēkā novembra sākumā bija iestājušies jau gandrīz 800 biedru. Tobrīd izskatīšanas procesā bija vēl aptuveni 100 iesniegumu par pievienošanos partijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!