Foto: LETA

Lai kļūtu par daļu no aktīvās Eiropas, jau tuvākajā desmitgadē mums jākļūst no ņēmējiem par devējiem, sestdiena uzrunā pie Brīvības pieminekļa Latvijas Republikas proklamēšanas 99. gadadienā sacīja valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Mēs esam Eiropas valsts, bet arī šeit ir daudz darāmā. Lai kļūtu par daļu no aktīvās Eiropas, jau tuvākajā desmitgadē mums jākļūst no ņēmējiem par devējiem. No bikliem ienācējiem Eiropas Savienībā par tās tālredzīgiem veidotājiem," sacīja Vējonis.

"Tā sevi apzinoties, mēs turpinātu veidot Eiropu, kā atvērtu un daudzveidīgu, kā demokrātijas paraugu pārējai pasaulei," norādīja prezidents.

Viņš atgādināja, ka nākamais ir ne tikai svētku, bet arī Saeimas vēlēšanu gads. "Rudenī katram personīgi būs jāpieņem lēmums, kam uzticēsim tiesības pārstāvēt mūsu sabiedrību un pienākumu vest mūsu valsti uz priekšu," mudināja Vējonis.

"Satversmē rakstīts, ka vara pieder tautai. Es gribu aicināt, lai tas nepaliek tikai likuma burts. Esiet gatavi rīkoties! Sekojiet līdzi valsts lietām, aizstāviet savas intereses, diskutējiet, runājiet. Domājiet paši un iesaistiet savus tuvākos. Izmantojiet visas Satversmē dotās iespējas! Mēs zinām savas neatkarības cenu. Vēl daudzviet pasaulē cilvēki būtu gatavi atdot visu - par savu valsti. Mums tā jau ir. Mums tas ir iemesls ne tikai svinībām, bet arī atbildībai. Un tas ir labākais iemesls nepalikt malā," viņš sacīja.

"Šeit, pie Brīvības pieminekļa un pie ekrāniem, es jūs aicinu: nepalieciet malā!" uzrunas laikā acināja Vējonis.

1918. gada 18. novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī tika pasludināta neatkarīga Latvijas valsts. Šī diena Latvijā ir svētku diena un daudzviet notiks dažādi pasākumi visas dienas garumā. Reportāžās un video tiešraidēs svētku pasākumiem varēs sekot līdzi arī portālā "Delfi"

Tāpat ziņots, ka Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas 99.gadadienai veltīto Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militāro parādi 11. novembra krastmalā sestdien vēroja tūkstošiem skatītāju, izvietojušies gar krastmalu no Vanšu tilta līdz Akmens tiltam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!