Foto: F64
Ceturtdien, 16. novembrī, Alūksnes novadā par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu robežsargi aizturēja 10 Vjetnamas pilsoņus un vienu personu pārvietotāju – Latvijas pilsoni, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Ceturtdien, veicot robežas apsekošanu, uz Latvijas – Krievijas robežas tika konstatētas pazīmes, kas liecināja par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu, atzīmē Babiško, piebilstot, ka nekavējoties tika organizēti iespējamo pārkāpēju meklēšanas pasākumi.

Uz autoceļa Balvi - Gulbene tika pamanīta aizdomīga automašīna. Veicot automašīnas pārbaudi tika konstatēts, ka tā ir noņemta no uzskaites, turpinot pārbaudi automašīnā konstatēti 10 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši Vjetnamas pilsoņi un vienu personu pārvietotājs, 1990. gadā dzimušais Latvijas pilsonis.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 284. panta otrās daļas – par tīšu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu personu grupā, 285 .panta trešās daļas – par liela skaita personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai un 285.1 panta otrās daļas – par personu nodrošināšanu ar nelikumīgu uzturēšanos Latvijas Republikā.

Deviņas personas ievietotas īslaicīgas aizturēšanas vietā, norāda Valsts robežsardzes pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!