Foto: LETA

Latvija militārajā ziņā vēl nekad nav bijusi tik stipra un droša, bet ar to nepietiek, sestdien, 18. novembrī, Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militārajā parādē sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Latvija militārajā ziņā vēl nekad nav bijusi tik stipra un droša.
Bet ar to nepietiek. Mūsdienās valsts drošība nozīmē daudz vairāk nekā tikai fizisku aizsardzību," sacīja prezidents.

Viņš uzsvēra, ka ikviens no mums var padarīt Latviju drošāku.

"Ikviens no mums var padarīt Latviju stiprāku. Uzņemoties atbildību par savu izvēli un rīcību, iestājoties par savu valsti un stiprinot to ik dienas ar darbiem un ar vārdiem," minēja Vējonis.

"Es droši varu teikt, ka mūsu valsts ir, pateicoties Latvijas armijai. Pirmā pasaules kara tranšejās norūdītajiem karavīriem toreiz līdzās stājās gan sirmi veterāni, gan skolēni un studenti, gan bēgļi un vienkārši strādnieki. Tos vienoja gluži pārdabisks spīts, drosme un ticība idejai. Idejai par savu valsti," uzrunā minēja Vējonis.

Viņš sacīja, ka šis gadsimts ir atnesis straujas izmaiņas, jauna veida apdraudējumus un izaicinājumus.

"Tomēr kā valsts bruņoto spēku augstākais vadonis es varu teikt ar pārliecību: mēs esam gatavi aizstāvēt savu valsti. Kopējās mācībās un starptautiskajās misijās Latvijas armija ir pierādījusi, ka tā drosme un disciplīna, kas kādreiz palīdzēja izkarot brīvību, nekur nav zudusi. Tagad mēs palīdzam stiprināt drošību arī citās valstīs. Mēs ne tikai ņemam, bet arī dodam," norādīja Vējonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!