Foto: LETA
Šī gada 7. novembrī Garkalnes novadā kāds autovadītājs, neievērojot luksofora aizliedzošo signālu, uz regulējamas gājēju pārejas uzbrauca sešus gadus vecam bērnam, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Ance Rozīte.

7. novembrī pulksten 12.30, Garkalnes novadā uz autoceļa Rīga–Sigulda–Igaunijas robeža (Veclaicene) 22. kilometrā, uz regulējamas gājēju pārejas 1998. gadā dzimis vīrietis, vadot "Audi" markas automašīnu, uzbrauca velosipēdistam – 2011. gadā dzimušam zēnam.

Skaidrojot negadījuma apstākļus, no liecinieku teiktā izriet, ka pa pirmo joslu braucošās automašīnas bija apstājušās pie luksofora sarkanā signāla, taču "Audi" markas vadītājs, braucot pa otro joslu, neievēroja luksofora aizliedzošo signālu un turpināja kustību, kā rezultātā uz gājēju pārejas notrieca zēnu, atzīmē Rozīte. Zēns ar tēvu šķērsoja gājēju pāreju pie lukofora zaļā signāla, pārvietojoties ar velosipēdiem.

Ceļu satiksmes negadījumā cietušais zēns pēc negadījuma tika nogādāts medicīnas iestādē.

VP jau iepriekš ir saņemti vairāki iesniegumi no iedzīvotājiem, par to, ka Garkalnes novadā iepriekš minētajā vietā autovadītāji bieži vien neievēro atļauto braukšanas ātrumu, kā arī luksofora aizliedzošo signālu.

Ņemot vērā iedzīvotāju bažas par satiksmes drošību gājēju pārejas tuvumā, VP pastāvīgi uzstāda pārvietojamo fotoradaru. Arī 7. novembrī, veicot satiksmes uzraudzību un kontrolējot ātrumu, policisti bija liecinieki šim negadījumam, norāda VP pāstāve. Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

Rozīte piebilst, ka, izvērtējot apstākļus, nākamgad Garkalnes novadā gājēju pārejas tuvumā ir paredzēts uzstādīt stacionāro fotoradaru, ar kuru ne tikai kontrolēs ātrumu, bet arī luksofora signālu ievērošanu.

Valsts policija atgādina, ka satiksmes drošība nav iespējama, ja ceļu satiksmes noteikumus neievēro visas satiksmes dalībnieku kategorijas, tāpēc aicina būt iecietīgākiem vienam pret otru, un cienīt visas satiksmes dalībnieku grupas.

Ja ikviens ceļu satiksmē piedalīsies ar šādu attieksmi, uzlabosies arī kopējā braukšanas kultūra un savstarpējā tolerance, uzsver Rozīte, piebilstot, ka tomēr ikviens no cilvēkiem ir atbildīgs par to, lai uz ceļa visi justos droši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!