Foto: LETA

Rīgas dome šodien atbalstīja papildus 13 miljonu eiro piešķiršanu Salu tilta rekonstrukcijas otrajai kārtai, taču Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvis Emīls Jakrins norādīja, ka visa šī summa, iespējams, nebūs nepieciešama, noskaidroja domē.

Viņš atkārtoti skaidroja, ka pārbūves projektēšanas projekta izstrādes laikā Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) lūgusi palielināt Salu tilta rekonstrukcijai nepieciešamo finansējumu, lai tas nebūtu jādara brīdī, kad tiks saņemti konkrēti būvfirmu piedāvājumi būvdarbu realizēšanai.

Opozīcijas deputāti gan pauda neizpratni, kā dažu mēnešu laikā izmaksas varējušas pieaugt par 13 miljoniem, kāpēc papildus finansējums lūgts tieši šādā apmērā, nevis piecu vai 50 miljonu eiro apmērā, un uz kāda pamatojuma šie aprēķini veikti. Tāpat tika norādīts, ka tik liela apmēra izmaiņas projektētāju darbā var norādīt tikai uz nekvalitatīvi veiktu darbu.

Jakrins skaidroja, ka šie ir projektētāju izstrādāti provizoriskie aprēķini, kas veidojušies pilnveidojot projektēšanas projektu, un līdzekļi tam vienmēr "tiek lūgti ar rezervi". Viņš pauda pārliecību, ka reālās projekta izmaksas ne tuvu nebūs 30 miljoni eiro. Kā piemēru viņš minēja Salu tilta pirmās kārtas projektu, kad provizoriskās aplēses liecināja, ka būvdarbiem būs nepieciešami 22 miljoni eiro, bet noslēgumā tie tika veikti par deviņiem miljoniem.

Jakrins skaidroja, ka reālās projekta otrās kārtas izmaksas būs zināmas brīdī, kad būvnieki iesniegs būvprojektu par būvdarbu realizēšanu.

Ja projekts tiks realizēts lētāk, tad atlikusī naudas summa tiks izlietota citu projektu īstenošanai.

Kā ziņots, Salu tilta pārbūves projekta otrās kārtas izmaksas no sākotnēji plānotajiem 17,30 miljoniem eiro pieaugušas līdz 30,26 miljoniem eiro.

Plānots, ka Salu tilta kompleksa atjaunošanas un pārbūves otrā kārta ietvers satiksmes pārvada pār Krasta ielu, satiksmes pārvada Lucavsalā, tilta pār Bieķengrāvi augštecē un estakādes pār Bieķengrāvi Kārļa Ulmaņa gatvē atjaunošanu. Līdz šim Salu tilta rekonstrukcijā jau ieguldīti vairāk nekā desmit miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!