Foto: F64

Partiju "Vienotība" tikpat labi varētu pārdēvēt arī par "Porziņģa mazajiem palīgiem", trešdien intervijā Latvijas Radio ironizēja partijas vadītāja vietnieks sadarbībai ar Saeimas frakciju Ainars Latkovskis.

Komentējot "Kustības "Par!"" rosinājumu mainīt "Vienotības" Saeimas frakcijas nosaukumu, Latkovskis uzsvēra, ka šis aicinājums pārdēvēt frakcijas nosaukumu rāda to, ka "viņi meklē vēl savu vietu sabiedrībā. Jāsaka atklāti, ja viņu mērķi un centieni saistās ar to, kā viņi parādās sabiedrībai, nevis to, ko viņi piedāvā sabiedrībai, tad žēl man šīs jaunās kustības," sacīja Latkovskis.

Viņš atzīmēja, ka "Kustībā "Par!" ir profesionāli un loģiski domājoši cilvēki, tiesa, viņš pieļauj, ka šie cilvēki izjūt arī zināmu spiedienu no valdes, kas arī redzams otrdienas izplatītajā paziņojumā par nosaukuma maiņu. "Es atvainojos, frakcija var saukties kaut vai par "[Kristapa] Porziņģa mazajiem palīgiem". Svarīgākais ir tas, ko tā frakcija dara," pauda Latkovskis, uzsverot, ka sabiedrības interesēs pašlaik ir tieši budžeta pieņemšana.

Intervijā viņš arī norādīja, ka pašlaik nav "reāla" pamata Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) satraukumam par to, ka "Vienotības" Saeimas frakcija varētu neatbalstīt valsts nākamā gada budžetu.

Jau ziņots, ka "Kustības "Par!" valde deleģējusi tās vadītāju Danielu Pavļutu un valdes locekli Intu Dālderi sarunām ar Saeimas frakciju "Vienotība" par jaunu darba modeli, nolikumu, kā arī frakcijas nosaukuma maiņu.

"Par!" rosina pārveidot līdzšinējās frakcijas "Vienotība" darbu Saeimā, jo, pēc līdzšinējās frakcijas vadītājas izslēgšanas no savas partijas, ir izveidojusies jauna situācija.

"Vienotības" Saeimas frakcijā darbojas 22 deputāti, desmit no tiem ir šīs partijas biedri, bet 12 – pārstāv sadarbības politiskos spēkus vai arī ir bez partijas piederības.

Tāpat vēstīts, ka 6. novembrī Saeimas frakcijas "Vienotība" vadītāju Solvitu Āboltiņu partijas valde nolēma izslēgt no šī politiskā spēka par komentāriem un rīcību laikā, kad partija sprieda par iespēju mainīt ekonomikas ministru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!