Foto: F64

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā cietuši septiņi cilvēki, tostarp divi ugunsdzēsēji, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Otrdien pulksten 11.41 VUGD saņēma izsaukumu uz Inčukalna novada Inčukalna pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī bija dedzis bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,2 kvadrātmetru platībā un ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pulksten 21.08 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Tirgus ielu Liepājā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg ēkas kāpņu telpa, kas radīja spēcīgu sadūmojumu. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām, izmantojot izbīdāmās kāpnes, izglāba piecus cilvēkus un divus suņus, bet no pirmā stāva caur logiem tika izglābti trīs cilvēki.

Divi no izglābtajiem cilvēkiem bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. Ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā traumu guva divi ugunsdzēsēji, kuri pēc NMPD mediķu apskates varēja turpināt darbu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi un sadzīves tehnika. Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakardien Mātera ielā Jelgavā ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja pusatvērtā logā iesprūdušu kaķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!