Foto: DELFI

Partijas "Saskaņa" līdera Jāņa Urbanoviča vadīta biedrība "Baltijas forums" tikusi pie jaunas 91 000 eiro vērtas "Range Rover" markas automašīnas, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Raidījums atgādina, ka "Saskaņa" vēlētājus "pēdējos gadus cenšas pārliecināt, ka iestājas nevis par krievu valodu kā otru valsts valodu, bet ir paši īstākie sociāldemokrāti", taču šonedēļ "Nekā personīga" pamanījis, ka Urbanovičs uz darbu Saeimā ieradās ar jaunu auto.

Deputāts saka, ka šis "Range Rover" neesot īpaši dārgs un to izmantojot tikai atsevišķos gadījumos. Auto reģistrēts uz Urbanoviča vadītās biedrības "Baltijas forums" vārda.

"Nekā personīga" atzīmē, ka Urbanovičam "patīk gan smalki auto, gan arī ātra braukšana. Kopš 2002. gada viņam vairākkārt sanācis pārkāpt atļauto braukšanas ātrumu. Tad pie stūres viņš bijis "Mercedes Benz", citreiz "Toyota Land Cruiser" vai arī dārgiem "Range Rover"".

Jau 2009. gada augustā Urbanoviču raidījums esot novērojis kāda lielveikala stāvlaukumā. "Range Rover" auto bija reģistrēts uz biedrības "Baltijas forums" vārda, kurā Urbanovičs ir prezidents un valdes loceklis. Šī biedrība katru gadu rīko konferences, ko apmeklē "dažādi ietekmīgi politiskie smagsvari no Maskavas". Foruma rīkošanu ar ziedojumiem atbalstījis arī valstij piederošais "Latvijas dzelzceļš" un tā meitas kompānijas. Arī 2015. gadā politiķis sastapts kāda lielveikala stāvvietā. Arī tad viņš bija atbraucis ar paša jaunākā izlaiduma "Range Rover", kura īpašnieks arī bija biedrība "Baltijas forums".

Raidījums vēsta, ka 26. oktobrī uz "Baltijas foruma" vārda reģistrs pavisam jauns "Land Rover Range Rover Velar", kura spidometrā nobraukums bijis viens kilometrs. Šonedēļ politiķis ar šo auto ieradies uz darbu Saeimā.

Urbanovičs raidījumam atzinis, ka šis jaunais auto nepieder viņa vadītajai biedrībai, bet gan līzinga kompānijai. "To lielo mašīnu atņēma, ko jūs tik ļoti reklamējāt. Pateica – paldies, bet tev būs tagad mazāka, ja gribi, bet lētāka. Tas forši. Forumam tas ir izdevīgi," sacīja deputāts.

Vaicāts, vai labi sociāldemokrātiem ar tādu mašīnu braukāt, Urbanovičs atbildēja, sakot: "Nu, sociāldemokrātiem laikam nē, bet ciemiņus, kas man regulāri brauc uz šejieni pa foruma līniju. Man jau pašam, es jau ar šito mašīnu braucu tikai tad, kad tikai forums... Tik tikko sagaidīju lidostā ciemiņus".

Savukārt autosalonā, kur jaunais auto iegādāts, raidījumam stāstīts, ka konkrētajam modelim ir dārgākas versijas ar smalkāku aprīkojumu un arī lētāks auto aprīkojums – par aptuveni 60 000 eiro. Auto salonā gan neesot atklāts, par cik pārdots auto, kas nu ir biedrības "Baltijas forums" lietošanā.

Pēc auto tirgotāja cenu lapas, kas pieejama internetā, secināms, ka konkrētais modelis "Land Rover Range Rover Velar D300 HSE", pie kura stūres brauc Urbanovičs, maksā 91 300 eiro, vēsta "Nekā personīga".

Raidījums piebilst, ka Urbanovičs nav vienīgais sociāldemokrāts, kuram patīk šādi auto. Agrākais Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš bija pamanījies nomāt lepnu "Range Rover Sport" džipu no sava tēva Anatolija Elksniņa firmas SIA "Latgales šķīrējtiesa". Firma pēc finanšu datiem īpaši spožus rādītājus neuzrādīja, tomēr bija pamanījusies iegādāties 2012. gadā ražotu auto, kura cena tobrīd varēja sasniegt 80 000 eiro. Deputāts mēnesī par auto nomu maksāja tikai 150 eiro.

Rīgas mērs Nils Ušakovs 2014. gadā lepojās, ka par godu 9. maija svētkiem sev uzdāvinājis sporta versijas "Jeep Grand Cherokee" ar 6,4 litru V8 motoru. Pirms gada mērs šo auto pārdeva un pārsēdās pie septiņus gadus veca "Toyota Land Cruiser" stūres.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!