Foto: LETA
Rīgas mēra Nila Ušakova (S) iesniegtā preču zīme "Ušakova Kepka" ir atzīta par atsauktu, liecina Patentu valdes mājaslapā pieejamā informācija.

Patentu valdē skaidroja, ka par preču zīmi nav saņemta nepieciešamā valsts nodeva, tādēļ tā ir atzīta par atsauktu.

Atbilstoši likumam "Par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm" preces zīmes iesniedzējam ir divi mēneši laika kopš brīža, kad patentu valde zīmi ir atsaukusi, lai iesniegtu lūgumu atjaunot lietvedību preces zīmes reģistrācijā.

Ušakovs pagaidām nekomentēja, vai plāno lūgt atjaunot lietvedību preces zīmes reģistrācijā.

Jau ziņots, ka Ušakovs bija pieteicis preču zīmi "Ušakova kepka" trīs valodās - latviešu, krievu un angļu. Krievu valodā zīme ir pieteikta gan ar latīņu burtiem, gan kirilicā. Pieteikums par preču zīmju reģistrēšanu tika iesniegts šī gada 17.maijā, bet 24.jūlijā Patentu valde atzina šo zīmi par reģistrējamu. Ušakovam ir laiks līdz šī gada 24.oktobrim samaksāt valsts nodevu 3620 eiro apmērā, lai reģistrētu preču zīmi.

Par "Ušakova kepku" rīdzinieki mēdz saukt mākslīgo kalnu Pļavniekos, un arī no Rīgas mēra vēstījumiem sociālajos tīklos secināms, ka viņš atbalsta šāda vārda salikuma izmantošanu, jo pats regulāri to lieto. Arī "Saskaņas" priekšvēlēšanu kampaņā pamanāms elements bija jaunieši zilās naģenēs ar uzrakstu "Ušakova kepka".

Kā vēstīja raidījums "de facto", maija vidū Ušakovs kā privātpersona iesniedza Patentu valdē pieteikumu šo vārdu salikumu trijās valodās - latviešu, krievu un angļu - reģistrēt kā vārdisku preču zīmi. Kā Ušakova pārstāvis darbojies Rīgas domes deputāts Vadims Baraņņiks (S).

Visi četri pieteikumi iesniegti par šādām preču un pakalpojumu klasēm saskaņā ar Nicas klasifikāciju: iespiedprodukcija, fotogrāfijas, rakstāmlietas, iespiedburti, klišejas; ceļasomas un čemodāni, lietussargi un saulessargi, maisiņi; teltis un maisi; apģērbi, apavi, galvassegas; vingrošanas un sporta preces, spēles, rotaļlietas; reklāma; sporta un kultūras pasākumi.

Rīgas mērs raidījumam skaidroja, ka minētās vārdu kombinācijas viņš pieteicis Patentu valdē tikai tāpēc, ka nevēlas, lai kāds, izmantojot vārdu salikumu "Ušakova kepka", sāktu ražot kaut ko "ar ļoti neviennozīmīgu saturu". Pilsētas galva arī uzsvēra, ka viņam nav nekādu plānu mākslīgo kalnu Pļavniekos oficiāli nodēvēt par "Ušakova kepku". "Man daudz ko var pārmest, bet es neesmu ne traks, ne stulbs. Un nevar būt tāds nosaukums pat ļoti jaukam kalnam," "de facto" sacīja Ušakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!