Foto: Shutterstock

Otrdien, 7. novembrī, Valsts policijas (VP) darbinieki dzīvesvietā Salaspilī aizturēja vīrieti, kurš ar gaļas āmuru nodarīja smagus miesas bojājumus savam paziņam.

Asiņainie notikumi risinājušies vēl vasarā, kad VP saņēma informāciju par slimnīcā nonākušu 30 gadus vecu vīrieti, kurš guvis dzīvībai bīstamus miesas bojājumus. Mediķiem izdevās vīrieša dzīvību glābt.

Salaspils iecirkņa policisti izmeklēšanā noskaidroja, ka nozieguma izdarīšanas dienā starp cietušo un viņam pazīstamu 53 gadus vecu vīrieti kādā dzīvoklī Salaspilī sadzīvisku iemeslu dēļ izcēlies konflikts. Asu vārdu apmaiņas laikā vecākais no vīriešiem paņēmis gaļas āmuru un ar to pārsitis otram vīrietim galvu, pēc kā cietušais zaudējis samaņu.

7. novembrī Salaspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti aizdomās turēto vīrieti aizturēja viņa dzīvesvietā. Aizturētais iepriekš nav sodīts un savu vainu izdarītajā noziegumā atzīst.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta pirmās daļas – par smaga miesas bojājuma nodarīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem.

Aizdomās turētajam ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!