Foto: F64
Ugunsgrēkā dzīvojamajā mājā Saules ielā, Ludzā, ceturtdien bojā gājis viens cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji saņēma pulksten 17.08. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāvu ķieģeļu ēka 60 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās kaimiņi no ēkas iznesuši cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi veica atdzīvināšanas pasākumus, bet glābt cilvēka dzīvību neizdevās. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 20.26.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 33 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu un 19 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bijuši maldinājumi. Ugunsdzēsēji glābēji devušies dzēst degošas sadzīves mantas, vieglo automašīnu, dzīvokļa durvis un kājslauķi, sodrējus divu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstātu piedegušu ēdienu.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Naukšēnu novada Ķoņu pagastā, kur 150 kvadrātmetru platībā dega šķūnis. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 20.56, bet plkst. 1.37 ugunsgrēks likvidēts.

Jau ziņots, ka ceturtdien dzīvojamajā mājā Brīvības ielā, Valmierā, nogranda sprādziens, kurā cieta viens cilvēks. Kā iespējamais eksplozijas iemesls tiek minēta gāzes noplūde no gāzes plīts vai balona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!