Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veiks pārbaudi no Rīgas domes (RD) vairāk nekā 43 tūkstošus eiro saņēmušajā organizācijā "Humora komiteja", ceturtdien vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

KNAB radušās aizdomas par pašvaldības finanšu līdzekļu prettiesisku izmantošanu, norāda biroja pārstāve Laura Dūša.

Interesi par organizāciju izrāda arī Valsts ieņēmumu dienests (VID), jo "Humora komiteja" nav iesniegusi gada pārskatus. "Saskaņā ar Biedrību un nodibinājumu likuma 52. panta pirmās un trešās daļas nosacījumiem, gada pārskats ir jāsagatavo un katru gadu ne vēlāk kā līdz 31. martam jāiesniedz VID. Par biedrību un nodibinājumu gada pārskatu neiesniegšanu paredzēta administratīvā atbildības saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpuma kodeksa 166.6. pantu," skaidro VID pārstāve Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa.

Sods par pārskatu neiesniegšanu ir no 70 līdz 430 eiro, atņemot valdes loceklim tiesības ieņemt noteiktus amatus komercsabiedrībās vai bez tā.

Vēstīts, ka "Humora komitejai" RD divu gadu laikā izmaksājusi vairāk nekā 43 tūkstošus eiro, taču organizācija pastāv vien uz papīra, noskaidroja "TV3 Ziņas".

"Humora komiteja" reģistrēta Raunas ielā 44-200 – kādā viesnīcas numuriņā. TV3 žurnālistam, izstaigājot otro stāvu, tā arī neizdevās atrast 200. numuriņu un tajā reģistrētās organizācijas pārstāvjus.

Piecu gadu laikā RD humora organizācijām atvēlējusi aptuveni 284 000 eiro, turklāt 102 000 eiro no šīs summas nonākuši Rīgas domē valdošās partijas "Saskaņa" un "9may.lv" aktīvistes Danutas Dembovskas organizācijai "Humora komiteja".

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (GKR) pauda, ka brīdī, kad komiteja lēma par līdzekļu piešķiršanu divām humora organizācijām, aizdomas par to darbību nekorektumu nebija un tās visus norādītos līgumu punktus ir izpildījušas atbilstoši prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!