Foto: LETA

Ir jāsargā Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) suverenitāte un nedalāmība, uzrunājot RSU Satversmes sapulces delegātus īsi pirms ievēlēšanas, uzsvēra RSU jaunais rektors Aigars Pētersons.

Viņš pauda, ka RSU redz kā atvērta tipa modernu, konkurētspējīgu Eiropas universitāti ar augstas kvalitātes studiju programmām, kas tiek realizētas mūsdienīgā studiju vidē ar izcilu pētniecību, sociālo atbildību, finansiālo neatkarību un mobilitātes iespējām.

Rektora amata kandidāts akcentēja, ka tikai spēcīga komanda var sasniegt izcilus rezultātus. Savukārt komandas galvenais uzdevums esot sargāt RSU suverenitāti un nedalāmību.

"Nav attaisnojama diskusija par RSU suverenitāti un nedalāmību ne vārdos, ne darbos, jo tas ir mūsu "alma mater" eksistenciāls pamats," sacīja Pētersons, solot organizēt arī lojalitāti veicinošus pasākumus.

Viņš solīja nodrošināt kvalitatīvu studiju programmu realizēšanu, studējošo pētniecību, mācību resursu pieejamību. Tāpat doktorantiem un rezidentiem varētu atvērt jaunas darba vietas, uzturēt konkurētspējīgu atalgojumu, attīstīt motivācijas un sociālā atbalsta programmas, kā arī veicināt personāla pēctecības politiku.

Kā ziņots, RSU rektora amatā ceturtdien ievēlēts RSU Doktorantūras nodaļas dekāns Pētersons.

Par Pētersonu tika atdotas 85 delegātu balsis, savukārt viņa sāncensis Augstākās izglītības padomes (AIP) priekšsēdētājs Jānis Vētra saņēma 33 delegātu balsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!