Foto: LETA

Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis(ZZS) NATO aizsardzības ministru sanāksmes laikā Briselē norādīja, ka alianse spētu vadīt sabiedroto spēkus dažādu izaicinājumu priekšā, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijas pārstāvji.

Bergmanis Briselē notiekošās NATO aizsardzības ministru sanāksmes laikā piedalījās arī Ziemeļatlantijas padomes sanāksmē, kurā tika pārrunāta alianses atturēšanas un aizsardzības politika, kā arī diskutēts par NATO turpmākajiem plāniem tās pilnveidošanā.

Ministrs uzsvēra nepieciešamību strādāt pie alianses komandstruktūras uzlabošanas, gaisa un jūras spēju pilnveidošanas, kā arī NATO paplašinātās klātbūtnes tālākas attīstības, kas kopumā stiprinātu alianses atturēšanas spējas reģionā un vēl vairāk palielinātu NATO ātrās reaģēšanas kapacitāti krīzes gadījumā.

"Latvijas valsts interesēs ir, lai NATO komandstruktūra būtu efektīva un spētu stāties pretī esošajiem un nākotnes drošības izaicinājumiem. Esmu pārliecināts, ka spēsim pilnveidot alianses spēju vadīt sabiedroto spēkus dažādās situācijās un dažādos reģionos, tādējādi sniedzot ieguldījumu alianses aizsardzības un atturēšanas jomā," uzsver Bergmanis.

Jau ziņots, ka no 8. līdz 9. novembrim Bergmanis piedalās NATO aizsardzības ministru sanāksmē Briselē, Beļģijā, kur diskutē par globālās drošības situācijas izaicinājumiem, NATO komandstruktūru, alianses kiberaizsardzības spējām, NATO paplašinātās klātbūtnes nozīmi reģionā, transatlantisko attiecību stiprināšanu un alianses iesaisti terorisma apkarošanā.

Tāpat sanāksmes ietvaros aizsardzības ministri pievērsīsies NATO vadītajai apmācības operācijai "Resolute Support" Afganistānā, diskutējot par līdz šim paveikto reģiona drošības situācijas uzlabošanā un alianses turpmāko iesaisti operācijā. Starptautiskajā operācijā "Resolute Support" piedalās arī Latvijas karavīri.

NATO aizsardzības ministru sanāksmi vada NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, atzīmē AM pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!