Foto: LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) otrdien pēc valdības sēdes neslēpa savu prieku par ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (V) lēmumu palikt ministra amatā.

Premjers atzina, ka ir priecīgs par Ašeradena soli, jo bez otrdien pieņemtā lēmuma par SIA "LMT" un SIA "Lattelecom" nākotni priekšā vēl ir virkne citu, tostarp par AS "Conexus Baltic Grid". Kučinskis skaidroja, ka, uzsākot darbu ar jaunu ministru, būtu nepieciešams ieskriešanās laiks.

Kučinskis nākamnedēļ plāno doties uz "Vienotības" frakciju Saeimā, lai ar frakcijas biedriem pārrunātu nākamā gada valsts budžetu.

Viņš gan cer, ka problēmu ar atbalstu budžetam nebūs, jo vairāki cilvēki, kas ir "Vienotības" frakcijā, bet nav vairs partijas biedri, ir izteikuši atbalstu.

Kučinskis izteica cerību, ka arī jaunajā gadā darbs Saeimā nekļūs ļoti sarežģīts.

Šobrīd esot svarīgi, lai "Vienotības" frakcija, kura ir atbalstījusi gan valdību, gan darbus, ko valdība ir ielikusi dienas kārtībā, turpinātu iesākto.

Kā liecina aprēķini, "Vienotības" Saeimas frakcijā darbojas 22 deputāti, desmit no tiem ir šīs partijas biedri, bet 12 – pārstāv sadarbības politiskos spēkus vai arī ir bez partijas piederības.

Ziņots, ka Ašeradens paziņojis, ka paliks ekonomikas ministra amatā līdz pilnvaru termiņa beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!