Foto: LETA

Opozīcijas deputātiem neatgriežoties zālē pēc pārtraukuma, otrdien kvoruma nepietiekamības dēļ tika pārtraukta Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta sēde, noskaidroja domē.

Pagājušajā nedēļā notikušās komitejas sēdes sākumā domes deputāte Juta Strīķe (JKP) lūdza atlikt jautājuma par Īres valdes iecelšanu izskatīšanu līdz nākamajai sēdei, jo par vienu no valdes locekļa kandidātiem - Antonu Šepeti - esot saņemta informācija, kas ievērojami varētu apdraudēt viņa tiesības ieņemt plānoto amatu.

Otrdien, izskatot jautājumu par jaunās Īres valdes sastāva apstiprināšanu, Mājokļu un vides departamenta pārstāve Inga Ivanova apliecināja, ka departaments saņēmis deputātes Ievas Holmas (VL-TB/LNNK) vēstuli, kur ir apkopota publiskajā telpā pieejamā informācija un pievienota to iedzīvotāju vēstule, kuri mitinājušies Antona Šepeta apsaimniekotajā namā.

Iedzīvotāji vēstulē skaidrojuši, ka Šepetis esot parūpējies par neciešamiem sadzīves apstākļiem, neesot nodrošinājis iedzīvotājiem nama apsaimniekošanas pamatpakalpojumus, neļāvis iekļūt namā un veicis prettiesiskas iekļūšana dzīvokļos. Holma skaidroja, ka, sazinoties ar iedzīvotājiem, viņi apliecināja, ka Šepetis esot atslēdzis viņu namā elektrību, bez saskaņošanas veicis durvju kodu nomaiņu, pielicis ēkas durvīm atslēgas, tādā veidā liedzot iedzīvotājiem iekļūt savos dzīvokļos pat vairākas dienas.

Iedzīvotāji par to esot sūdzējušies policijā, īres valdē un citās tiesībsargājošās institūcijās.

Deputāti pauda neizpratni, vai tad, kad Šepetis iesniedza savu kandidatūru uz Īres valdes valdes locekļa amatu, šī informācija konkursa komisijas rīcībā neesot bijusi, un vai, vērtējot kandidātus, nebūtu nepieciešams pārbaudīt arī pretendentu kriminālatbildību.

Ivanova skaidroja, ka amata konkursa atlases kārtās Šepetis esot vien norādījis uz nesaskaņām ar nama iedzīvotājiem, taču to, ka strīdos iesaistītas tiesībsargājošās iestādes, viņš paudis neesot. Viņa arī skaidroja, ka ikvienam komisijas pārstāvim, vērtējot kandidātu atbilstību ieņemamajam amatam, esot bijušas iespējas noskaidrot visu kandidātu pagātni, darba pieredzi un citu informāciju.

Deputāti ilgstoši diskutēja par to, kā tālāko situāciju risināt. Tika rosināts atcelt kopējo konkursa rezultātus un rīkot konkursu uz visām amatu vietām atkārtoti, tāpat tika piedāvāts svītrot no rezultātu saraksta tikai konkrētā kandidāta vārdu, virzīt lēmumu tālāk uz Rīgas domes sēdi un tika izskatīti arī citi situācijas risināšanas scenāriji.

Opozīcijas pārstāvji lūdza sēdē desmit minūšu pārtraukumu, ko atkārtoti pieprasīja vēl divas reizes. Pēc pusstundas sēde atsākās, taču opozīcijas deputāti tajā neatgriezās, līdz ar to nenodrošinot nepieciešamo deputātu kvorumu, kas šajā komitejā ir 11 personas.

Komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR) izziņoja sēdes pārtraukšanu un tuvākajā laikā izziņos nākamo sēdes datumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!