Foto: Valsts policija
Valsts policija (VP) vērienīgās kratīšanās Rīgas Centrāltirgū (RCT) un citviet Rīgas reģionā izņēmusi aptuveni 321 000 tabakas izstrādājumu ar Baltkrievijas un Krievijas akcīzes markām, kā arī bez akcīzes markām, portālu "Delfi" informēja VP.

Jau vēstīts, ka iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) otrdien telekanālā LNT informēja, ka VP speciālā operācijā RCT izņēmusi lielu daudzumu kontrabandas preču un aizturējusi 15 cilvēkus.

Šobrīd policija vēl turpina personu aizturēšanu.

Policijā informē, ka kratīšanās izņemti arī ap 200 litriem nelegālā alkohola, atsavināti arī apmēram 66 tūkstoši eiro un 400 latu, kas, pēc policijas rīcībā esošās informācijas, iegūti no nelegālo akcīzes preču realizācijas.

Tāpat atsavināti dārgakmeņi un dārglietas, kas, visticamāk, iegādātas par noziedzīgi iegūtajiem līdzekļiem, kā arī divi ieroči un citas vērtīgas mantas.

Kratīšanu laikā atsavināti arī aptuveni divi grami kokaīna un šāds pats daudzums marihuānas.

Aizdomās par nelegālu akcīzes preču apriti RCT likumsargi aizturējuši 15 personas, no kurām 10 ir organizētu noziedzīgu grupu dalībnieki. Septiņām aizturētajām personām ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šo grupu dalībniekiem bijušas strikti sadalītas lomas, proti, to vidū bijuši organizētāji, piegādātāji un tirgotāji.

Daļa no aizturētajiem organizēto grupu dalībniekiem jau iepriekš bijuši saistīti ar nelegālo akcīzes preču apriti RCT un administratīvi, kā arī krimināli sodīti par šādiem pārkāpumiem.

Astoņas personas tika aizturētas administratīvā kārtībā par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu.

Saistībā ar notikušo šobrīd turpinās izmeklēšana divos kriminālprocesos.

Viens no tiem kvalificēts pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas – par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā. Savukārt otrs kriminālprocess kvalificēts gan pēc jau minētā Krimināllikuma panta, gan pēc 221.2 panta trešās daļas – par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā.

Kratīšanas notikušas sestdien, 4. novembrī, lai tirgus teritorijā un aizdomās turēto organizēto grupu dalībnieku īpašumā esošajos objektos atrastu un atsavinātu nelikumīgus alkoholiskos dzērienus un tabakas izstrādājumus.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes rīkotajās kratīšanās tika iesaistīti arī Speciālo uzdevumu bataljons un Kinologu nodaļa ar narkotiku un tabakas izstrādājumu meklēšanā apmācītiem dienesta suņiem. Kratīšanās piedalījās arī Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes kinologi ar dienesta suņiem, kas apmācīti naudas un tabakas izstrādājumu meklēšanā, kā arī Rīgas pašvaldības policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!