Foto: LETA
Rīgā drīz pēc monumentālā Latvijas karoga uzvilkšanas mastā to nācies nomainīt, jo neliela salūta rezultātā karogā izdeguši caurumi.

Negadījums noticis oktobra nogalē, intervijā radio "Baltkom" pastāstīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks. "Pēc karoga uzstādīšanas mēs saskārāmies ar problēmu - kaut kāda draugu kompānija svinēja savus svētkus un laida gaisā petardes. Daļa no pirotehnikas ielidoja karogā un radīja tajā caurumus. Biedrība "Latvijas karogs" tūlīt bojāto karogu nomainīja, jo par laimi bija pasūtīts rezerves eksemplārs," informēja Ameriks. Viens šāds milzu karogs maksā 3500 eiro.

Tagad Rīgas dome plāno svētkos, kad no AB dambja tiek šauts salūts, karogu nolaist, savukārt privātpersonām aizliegt karoga tuvumā izmantot pirotehniku.

Jau ziņots, ka AB dambī uzceltais karoga masts ir 60 metrus augsts, savukārt tajā uzvilktā Latvijas karoga izmēri sasniedz 20 reiz 10 metrus.

Monumentālais Latvijas karoga masts tapis kā veltījums Latvijas valsts simtgadei. To biedrība "Latvijas karogs" nodos īpašumā Rīgas pašvaldībai, kura turpmāk nodrošinās masta ekspluatāciju.

Projekta īstenošana ilga vairāk nekā trīs gadus, un tās laikā pēc iedzīvotāju balsojuma ir izvēlēta atbilstošākā karogamasta atrašanās vieta. Tāpat veikti grunts izpētes darbi, izstrādāts un saskaņots projekts, kā arī īstenoti karogamasta celtniecības un montāžas darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!