Foto: DELFI

Nākamgad par lielāko izaicinājumu Rīgai un rīdziniekiem varētu kļūt Krasta ielas remonts, jo tiks remontēts gan ielas segums, gan apmales, liecina Rīgas domes publiskotā informācija.

Dome publiskojusi vairākas remontdarbu ieceres - līdztekus Krasta ielas remontdarbiem plānots savienot Spīķeru un Ķengaraga promenādes. Tāpat tuvākajos divos gados tiek plānots pārbūvēt Čaka ielu un daļēji arī Bruņinieku ielu, kur divvirzienu veloceliņš stiepšoties visas ielas garumā.

"Posmā no Dzelzceļa tilta līdz Salu tiltam ceļa segums ir ļoti neapmierinošā stāvoklī par spīti tam, ka Krasta iela ir viena no maģistrālēm, pa kuru atļauts braukt kravas transportam. Tas nozīmē, ka šī ceļa uzturēšana kārtībā prasa lielākus izdevumus un vairāk darba, nekā citas ielas," teikts paziņojumā.

Šogad tiks uzsākta arī Gaisa tilta remonta projektēšana, bet Daugavas stadiona pārbūves projekta laikā plānots remontēt arī vairākas tam blakus esošās ielas.

"Saistībā ar VEF tilta remontu rit diskusijas par to, vai saglabāt vēsturisko bruģi, vai arī uzklāt asfalta segumu. Vēl viens tilts, kuram jau sen nepieciešama rekonstrukcija, ir Vanšu tilts. Tāpat tiek plānota Salu tilta pārbūve un ceturtā Dienvidu tilta būvniecības kārta," teikts pašvaldības paziņojumā.

Diskusiju stadijā esot arī Vienības gatves remonta plāns. Turklāt šīs ielas apkārtnē Latvijas Universitāte plānojot būvēt konferenču centru un koncertzāli un daudzi jautājumi ir saistīti ar to, vai atstāt tajā ielas vēsturisko bruģi. Pašlaik par šo projektu rit diskusijas ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!