Foto: AFI

Bijušais Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs, pašreizējais domes deputāts Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) būtu gatavs kandidēt uz ekonomikas ministra amatu un uzņemties šos pienākumus.

"Lai arī ekonomikas ministra amats oficiāli man pagaidām gan nav ticis piedāvāts, gribētu pateikties šīs iniciatīvas autoriem. Tas droši vien ir arī sava veida novērtējums manam iepriekšējam darbam un pieredzei," sacīja Lāčplēsis.

Bijušais pašvaldības vadītājs būtu gatavs uzņemties ekonomikas ministra amata pienākumu pildīšanu. "Domāju, ka pārzinu daudz jautājumu un problēmu, kuras ir steidzami jārisina arī Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esošajā lauciņā," uzsvēra Lāčplēsis.

Izvirzīt Lāčplēsi ekonomikas ministra amatam mudina trīs "Vienotības" Saeimas frakcijas deputāti, kuri gan nav šī politiskā spēka biedri - Anrijs Matīss, Dzintars Zaķis un Aldis Adamovičs. Viņi šodien oficiāli vērsušies ar iesniegumu pie partijas, mudinot šim amatam izvirzīt Lāčplēsi, pastāstīja Matīss.

Matīss uzskata, ka ekonomikas ministra kandidātam svarīgs ir Saeimas frakcijas atbalsts, nevis tikai partijas valdes lēmums, jo frakcijā ir aptuveni tikai puse deputātu, kuri ir arī "Vienotības" biedri. Viņš arī apliecināja, ka ar Lačplēsi ir pārrunāts jautājums par viņa iespējamo izvirzīšanu ekonomikas ministra amatam.

Kā ziņots, "Vienotības" priekšsēdētājs Arvils Ašeradens plāno atstāt ekonomikas ministra amatu, lai vadītu "Vienotības" Saeimas frakciju un strādātu parlamentā. Pašlaik "Vienotības" Saeimas frakciju vada Solvita Āboltiņa, kura plāno atstāt šo amatu un nolikt deputātes mandātu.

"Vienotības" politiķi pagaidām atturējušies komentēt iespējamās kandidatūras. "Vienotība" kandidāts ekonomikas ministra amatam plāno izvirzīt nākamnedēļ, 6.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!