Foto: Pixabay

27. oktobrī Alūksnes rajona prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu par propāna gāzes sprādzienu kādā daudzdzīvokļu namā Alūksnē, kurā apsūdzēts kāds vīrietis, kurš apreibināšanās nolūkā ostot gāzi apzināti pieļāvis gāzes ieplūšanu dzīvoklī.

Ģenerālprokuratūrā portāls "Delfi" uzzināja, ka saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais dzīvoklī apreibinājās, ieelpojot dzīvoklim pa gāzes vadu pievadīto propāna gāzi.

Lai to izdarītu, viņš dzīvoklī atvienoja elastīgo gāzes padeves cauruli, kas savienojusi gāzes vadu ar gāzes plīti. Līdz ar to vīrietis arī apzināti pieļāvis propāna gāzes ieplūšanu dzīvokļa telpā, taču par gāzes noplūdi nav ziņojis sistēmas operatoram.

Kad apreibināšanos apsūdzētais beidzis, viņš katrreiz elastīgo gāzes padeves cauruli no jauna pievienojis gāzes plītij.

2016. gada 3. septembra vakarā apsūdzētais dzīvoklī atkal atvienojis elastīgo gāzes padeves cauruli, kas savieno gāzes vadu ar gāzes plīti, un atkal apzināti pieļāvis propāna gāzes ieplūšanu telpā.

Šoreiz viņš ielaidis dzīvoklī tik daudz gāzes, ka izveidojies sprādzienbīstams gāzu maisījums. Pēc tam, viņš, būdams neuzmanīgs, iniciējis gāzu maisījuma sprādzienu ar tā epicentru dzīvokļa virtuvē un blakus istabā – vīrietis dzīvoklī ieslēdzis un izslēdzis elektroiekārtas elektrisko ķēdi, kas rada dzirksteli, vai aizdedzinājis šķiltavas, norāda prokuratūrā.

Tādējādi vīrietis aiz neuzmanības – nevērīgi rīkojoties ar uguni – izraisījis gāzu maisījuma eksploziju, kas radījusi ugunsgrēku un mājas būvkonstrukciju bojājumus.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 186. panta 2. daļas. Par svešas mantas iznīcināšanu vai bojāšanu aiz neuzmanības, ja tās rezultātā iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Lieta izskatīšanai nodota Alūksnes rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!