Foto: Valsts policija
Naktī uz 28. oktobri Olaines iecirkņa policisti Piņķos apstādinājuši vieglo automašīnu "Škoda Octavia", kurā atraduši 12 zagtas automašīnu riepas, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Ap pulksten 1 policisti Piņķos apstādinājuši vieglo automašīnu "Škoda Octavia", kuru vadījis 1980. gadā dzimis vīrietis. Ielūkojoties auto salonā, policisti pamanījuši, ka tur sakrāmētas daudzas automašīnu riepas. Riepas atradušās arī automašīnas bagāžas nodalījumā. Kopā auto atrastas 12 lietotas riepas.

Sākumā automašīnas vadītājs nav atklājis, kur ņēmis riepas, taču vēlāk izstāstījis, ka tās nozadzis no netālu esošā autoservisa Babītes novadā. Riepas bijušas novietotas blakus autoservisa telpām, nenožogotā un neapsargātā teritorijā.

Aizdomās turētais vīrietis apgalvojis, ka riepas zadzis personīgai lietošana. Šo informāciju policija pārbauda. Policistiem ir aizdomas, ka iespējamais vainīgais arī iepriekš no konkrētā autoservisa zadzis riepas.

Policisti zagtās riepas atsavinājuši un vīrieti nogādājuši policijas iecirknī. Vīrietis iepriekš nav krimināli sodīts, taču viņam iepriekš noformēti vairāki administratīvo pārkāpumu protokoli par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Apturēšanas brīdī viņš nebija apmaksājis sodus, tāpēc vīrietim bija liegums pārvietoties ar automašīnu. Arī šoreiz viņam noformēts administratīvo pārkāpumu protokols.

Saistībā ar nedēļas nogalē izdarīto noziegumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta 1. daļas – par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Vīrietim piemērots drošības līdzeklis – uzturēšanās konkrētā dzīvesvietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!