Foto: AFP/Scanpix/LETA

Opozīcijas deputāts Andrejs Klementjevs (S) priekšlikumos nākamā gada valsts budžetam rosina noteikt, ka valdībai līdz 2018.gada 1.martam jāizstrādā likumprojektu paketi, kas paredz aplikt ar nodokli luksusa preces.

Klementjevs līdzīgu priekšlikumu bija iesniedzis vasarā, kad Saeimā tika vērtēts piedāvājums nodokļu reformai. Deputāts rosināja noteikt, ka nodoklis luksusa precēm būtu atkarīgs no preces vērtības - precei ar vērtību līdz 1000 eiro nodoklis būtu 15%, līdz 50 000 eiro - 10%, bet virs 50 000 eiro - 5%. Toreiz parlaments noraidīja ierosinājumu piemērot akcīzes nodokli luksusa precēm.

Toreiz, vērtējot šo priekšlikumu, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija vienojās, ka Finanšu ministrija izvērtēs ieceri ieviest paaugstinātu nodokli luksusa precēm. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pauda gatavību vērtēt šo jautājumu, uzsverot, ka tam būtu nepieciešams viss 2018.gads.

Tagad Klementjevs rosina budžeta likumā ierakstīt, ka Ministru kabinetam līdz nākamā gada 1.martam ir jāizstrādā un jāiesniedz Saeimā likumprojektu pakete, kas paredzētu aplikt ar nodokli luksusa preces.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš valsts budžeta projektam un saistītiem likumprojektiem beigsies šodien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!