Foto: LETA

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens nemainīs lēmumu par ministra amata atstāšanu, lai vadītu partijas "Vienotība" Saeimas frakciju, pēc koalīcijas partiju sanāksmes apliecināja pats politiķis.

"Vienotības" priekšsēdētājs uzsvēra, ka kandidāts ekonomikas ministra amatam tiks virzīts nākamnedēļ.

Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) teica, ka viņš pagaidām nezinot, kuru kandidātu "Vienotība" lems virzīt šim amatam.

Pagājušajā nedēļā Ministru prezidents žurnālistiem teica, viņš joprojām nav atmetis cerību, ka "Vienotība" vienosies par citu frakcijas vadītāju un pašreizējais ekonomikas ministrs turpinās darbu valdībā.

Kā ziņots, "Vienotības" priekšsēdētājs Ašeradens plāno atstāt ekonomikas ministra amatu, lai vadītu "Vienotības" Saeimas frakciju un strādātu parlamentā. Pašlaik "Vienotības" Saeimas frakciju vada Solvita Āboltiņa, kura plāno atstāt šo amatu un nolikt deputātes mandātu.

"Vienotības" politiķi pagaidām atturas komentēt iespējamās kandidatūras. Tikmēr neoficiālās sarunās politiķi kā iespējamo kandidātu uz šo amatu minēja Rīgas domes deputātu Vilni Ķirsi, kurš pagājušajā nedēļā tikās ar Kučinski. Daļa "Vienotības" politiķu gan uzskata, ka šāda tikšanās nenozīmējot, ka Ķirsis tiks virzīts ekonomikas ministra amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!