Foto: Latvijas armija

Ikgadējās militārās mācības "Sudraba bulta 2017" ir "punkts uz i" armijas mācību gada ciklā, sarunā aģentūrai LETA pauda Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris Ilmārs Atis Lejiņš.

Lejiņš norādīja, ka šī gada mācībās atšķīrās no citiem gadiem tādēļ, ka bija nepieciešams integrēt NATO kaujas bataljonu, kas sagādāja jaunus izaicinājumus, taču sniedza arī jaunu pieredzi.

Kopumā Lejiņš notikušās mācības vērtēja pozitīvi, norādot, ka nākamā gada mācībās lielāks uzsvars tiks likts uz apgādi. Lejiņš citēja armijas profesionāļu vidū izplatītu teicienu: "Amatieris studē taktiku, profesionālis - apgādi."

Vaicāts par no Austrijas iegādāto pašgājējhaubiču sistēmu pielietojumu, komandieris uzsvēra, ka nākamā gada mācībās Latvijas armija jau pati spēs pilnībā operēt sistēmu, jo pašlaik notiek aktīva sistēmas apguve.

No 16.oktobra līdz 29.oktobrim Ādažu poligonā, Apes, Gulbenes un Alūksnes novados norisinājās starptautiskās militārās mācības "Sudraba bulta 2017", kurās piedalījās vairāk nekā 3500 karavīru no Albānijas, ASV, Igaunijas, Itālijas, Kanādas, Latvijas, Lielbritānijas, Polijas, Slovēnijas, Spānijas un Vācijas.

Mācībās piedalījās aptuveni 200 zemessargu un 30 rezerves karavīru, lai pilnveidotu un uzturētu zemessargu un rezerves karavīru zināšanas un iemaņas.

Mācību mērķis ir pilnveidot NBS sadarbību ar sabiedrotajiem, kā arī trenēt vienību spējas plānot un īstenot aizsardzības operācijas ar kaujas nodrošinājuma elementu integrāciju.

Vienlaikus ar mācībām "Sudraba bulta 2017" notiek arī NBS "Mobilizācijas mācības 2017", rezerves karavīru mācības un mācību cikls "Mazais namejs 2017". Mācības organizē un vada Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!