Foto: F64
Sestdien, 28. oktobrī, Jūras bruņotie spēki Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā identificējuši Krievijas bruņoto spēku boju licēju, tviterī vēsta informē Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Krievijas bruņoto spēku kuģis konstatēts Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā.

NBS precizē, ka 14 jūras jūdžu attālumā no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem atradies Krievijas bruņoto spēku "Sura" klases boju licējs "Kilektor-1".

Savukārt piektdien Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā pamanīts Krievijas bruņoto spēku velkonis "Viktor Konetsky". Tas atradies 14 jūras jūdžu attālumā no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem.

Latvijas ekskluzīvā ekonomiskā zona ir Baltijas jūras ūdeņi rajonos, kas atrodas aiz teritoriālās jūras robežām un sniedzas līdz starptautiskajos līgumos noteiktajām robežām.

Vēstīts, ka līdzīgi kā pērn arī šogad Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā vai virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas regulāri pamanīti Krievijas karakuģi.

Tāpat ziņots, ka Krievijas lidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas pārvietojas bez ieslēgta automātiskā atbildētāja, bez lidojuma plāna un neatbild uz civilās gaisa telpas kontroles radiosakariem. Tādēļ NATO lidmašīnām ir jādodas tās vizuāli identificēt un pavadīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!