Foto: LETA

Ogres novada dome piektdien ārkārtas sēdē lēmusi uz trim mēnešiem atstādināt pašvaldības aģentūras "Ogres namsaimnieks" direktoru Aigaru Briedi, kurš, iespējams, ir aizturēts lietā par naudas līdzekļu izkrāpšanu no aģentūras.

Domē norādīja, ka trīs mēnešu atstādināšanas laiks noteikts, balstoties ar Briedi noslēgtajā darba līgumā. Pēc trim mēnešiem Briedim būšot jāsniedz domei paskaidrojumi, lai tā varētu tālāk lemt par pašvaldības aģentūras vadību.

Uz šo laiku par direktora pienākumu izpildītāju iecelts bijušais SIA "Ikšķiles māja" Siltumapgādes un apsaimniekošanas dienesta vadītājs Kaspars Grīnbergs.

Opozīcijas deputāts Jānis Latišs ("Ogres novadam") sēdē vaicāja, kādēļ direktora pienākumu izpildītājs nav izraudzīts no pašas aģentūras vidus, uz ko domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK) atbildēja, ka uzņēmumam noderētu skats no malas, ko var piedāvāt Grīnbergs.

Stāstot par sevi deputātiem, Grīnbergs norādīja, ka pirms trim gadiem pieteicies "Ogres namsaimnieka" direktora amatam, taču no tā attiecies zinātnisko projektu dēļ. Grīnbergam ir doktora grāds inženierzinātnēs.

Kā ziņots, Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde aizdomās par "Ogres namsaimniekam" piederošu naudas līdzekļu izkrāpšanu 90 961 eiro apmērā aizturējusi 11 personas, tajā skaitā arī trīs vadoša līmeņa pašvaldības uzņēmuma darbiniekus. Veicot izmeklēšanas darbības, policija noskaidroja, ka, visticamāk, izkrāptie naudas līdzekļi tiek legalizēti, tos pārskaitot uz trešo personu bankas kontiem.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka starp aizturētajām personām varētu būt aģentūras vadītājs Briedis un Inženiertīklu pārvaldes vadītājs Vjačeslavs Paramonovs.

Aģentūrai LETA neizdevās sazināties ar Paramonovu, jo viņam ir izslēgts telefons.

Ogres novada domes priekšsēdētājs Helmanis aģentūrai LETA norādīja, ka pārkāpumi saistīti ar pavasarī un vasarā īstenotajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem, tomēr neprecizēja ne veiktos darbus, ne pārkāpumus. Viņš atzīmēja, ka aģentūrai bija aizdomīgi darījumu partneri. Arī tos priekšsēdētājs neprecizēja, norādot uz to, ka pašvaldībai nav oficiālas informācijas un tā veiks revīziju, lai noskaidrotu, kas noticis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!